Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρός τυφώνας έπληξε το Τόκιο – Μια νεκρή, ζημιές σε υποδομές

Ισχυρός τυφώνας έπληξε το Τόκιο – Μια νεκρή, ζημιές σε υποδομές
Περισσότερες από 130 πτήσεις ακυρώθηκαν
Μια νεκρή γυναίκα ηλικίας περίπου 50 ετών είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τυφώνα Faxai που έπληξε το Τόκιο της Ιαπωνίας με ριπές ανέμου ταχύτητας ως και 216 χιλιομέτρων ανά ώρα και βροχοπτώσεις – ρεκόρ.
Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ πρόκειται για τον ισχυρότερο τυφώνα που πλήττει την πόλη των 36 εκατομμυρίων κατοίκων τα τελευταία χρόνια.
Ο τυφώνας προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις συγκοινωνίες, καθώς περισσότερες από 130 πτήσεις ακυρώθηκαν.
Οι αρχές εξέδωσαν οδηγίες απομάκρυνσης 390.000 και πλέον κατοίκων από τις εστίες τους, που πάντως δεν ήταν υποχρεωτική.
Οδηγίες που παρότρυναν πολίτες να πάνε σε καταφύγια, επίσης χωρίς υποχρεωτικό χαρακτήρα, είχαν ήδη εκδοθεί για χιλιάδες άλλους πολίτες.
Σε αρκετές συνοικίες της ιαπωνικής πρωτεύουσας αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σήμερα, λόγω των κινδύνων που προκαλεί ο τυφώνας, ακόμη και μετά το πέρασμά του, καθώς υπάρχει η ανησυχία πως οι σφοδροί άνεμοι θα προκαλέσουν πτώσεις αντικειμένων.
Τουλάχιστον 900.000 πελάτες της Tokyo Electric Power (TEPCO) έμειναν χωρίς ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο ενώ αναφορές υπάρχουν και για ζημιές σε σπίτια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης