Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Τη στήριξη των Podemos ζητά ο Sanchez για το σχηματισμό κυβέρνησης και την αποφυγή πρόωρων εκλογών

Ισπανία: Τη στήριξη των Podemos ζητά ο Sanchez για το σχηματισμό κυβέρνησης και την αποφυγή πρόωρων εκλογών
Αν ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός δεν καταφέρει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, στις 10 Νοεμβρίου
Τη στήριξη του Αριστερού κόμματος των Podemos ζήτησε ο Ισπανός εντολοδόχος πρωθυπουργός Pedro Sanchez δύο εβδομάδες πριν την λήξη της προθεσμίας που έχει λάβει για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης και την αποφυγή νέων πρόωρων εκλογών.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε μία συμφωνία, και ενόψει της προθεσμίας της 23ης Σεπτεμβρίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Sanchez δήλωσε ότι ο στόχος του είναι η συγκρότηση μιας «προοδευτικής κυβέρνησης».
Τον Ιούλιο, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός απέτυχε δύο φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου, αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το Podemos. Αν δεν καταφέρει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, στις 10 Νοεμβρίου.
Ο Sanchez έχει προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή στο πλαίσιο της οποίας το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να συμφωνεί σε πολιτικές και να πάρει μη υπουργικά αξιώματα.
Προσπαθεί να πείσει τον ηγέτη του UP Pablo Iglesias να στηρίξει την πρωθυπουργία του.
«Έχουμε τις απαραίτητες έδρες και έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα. Αυτό που ξέρουμε ότι χρειάζεται το Podemos να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να τερματιστεί αυτό το αδιέξοδο», δήλωσε χθες σε μια εκδήλωση του PSOE στο Τολέδο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης