Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στις κάλπες οι πολίτες για την εκλογή τοπικών αξιωματούχων

tags :
Ρωσία: Στις κάλπες οι πολίτες για την εκλογή τοπικών αξιωματούχων
Oι Ρώσοι καλούνται να εκλέξουν 16 περιφερειακούς κυβερνήτες και τα μέλη των τοπικών κοινοβουλίων 13 περιοχών
Στις κάλπες για την εκλογή τοπικών αξιωματούχων προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 8/9,  οι  Ρώσοι,  με τα αποτελέσματα να θεωρούνται σημαντικά δεδομένου ότι ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές του 2021.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, αυτές οι εκλογές θα συμβάλουν στην χάραξη του πολιτικού μέλλοντος της Ρωσίας, ενώ ο πρόεδρος της χώρας V. Putin ξεκινά την τρίτη δεκαετία του  στην εξουσία.
Την Κυριακή οι Ρώσοι καλούνται να εκλέξουν 16 περιφερειακούς κυβερνήτες και τα μέλη των τοπικών κοινοβουλίων 13 περιοχών, όπως και της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).
Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα, μία μόλις ημέρα μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα με ικανοποίηση ως ένα πρώτο βήμα για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών από το 2014.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη Μόσχα, όπου γίνονταν μέσα στο καλοκαίρι περίπου κάθε εβδομάδα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό υποψηφίων της αντιπολίτευσης από αυτές τις εκλογές, στο πλαίσιο των οποίων έγιναν 2.700 συλλήψεις , ενώ φυλακίστηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης που επιθυμούσαν να μετάσχουν στις τοπικές εκλογές.
Σήμερα στη Μόσχα σχεδόν 7,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν 45 μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, στο οποίο κυριαρχεί το κυβερνών κόμμα, Ενωμένη Ρωσία, και το οποίο δεν αντιτάσσεται ποτέ στις πολιτικές του φιλοκυβερνητικού δημάρχου Sergey  Sobyanin.
Πάντως, ο αντιπολιτευόμενος Alexei Navalny κάλεσε τους πολίτες της Μόσχας να «ψηφίσουν έξυπνα» υποστηρίζοντας όσους έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τους υποψήφιους που πρόσκεινται στην εξουσία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης