Τελευταία Νέα
Διεθνή

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται υπερβολικά από τις κινεζικές επενδύσεις

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται υπερβολικά από τις κινεζικές επενδύσεις
Μήνυμα του Αμερικανού υπουργού Άμυνας στην Ευρώπη για τις επενδύσεις της Κίνας
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Mark Esper κάλεσε την Κίνα να μην παρεμβαίνει βίαια στο Χονγκ Κονγκ ενώ παράλληλα προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές χώρες να μην εξαρτώνται υπερβολικά από τις κινεζικές επενδύσεις.
«Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες  αυξάνουν την εξάρτησή τους από τις κινεζικές επενδύσεις και το εμπόριο, γίνονται πιο επιρρεπείς στον καταναγκασμό», δήλωσε ο Esper στο Παρίσι σε συνέντευξη Τύπου με τον  Γάλλο ομόλογό του Florence Parly.
Ο Esper και ο Parly υποβάθμισαν τις πρόσφατες διαφορές τους όσον αφορά την άρνηση της Γαλλίας να συμμετάσχει σε μια ναυτική δύναμη που συγκρότησαν οι ΗΠΑ για την προστασία της ναυτιλίας στον Περσικό Κόλπο μετά από μια σειρά επιθέσεων σε πετρελαιοφόρα.
Η Βρετανία εντάχθηκε στην αμερικανική δύναμη, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, ανακοίνωσαν ότι θα συνεργάζονται με τους Γάλλους σε μια αποστολή που είναι πιο προσανατολισμένη στην εποπτεία.
Παράλληλα, η ξεχωριστή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «ήταν απόλυτα συντονισμένη και σε πλήρη διαφάνεια με τους αμερικανούς φίλους μας.
Η ιδέα είναι να συσπειρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός χωρών. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.
Ο Esper τόνισε ότι, στόχος των ΗΠΑ είναι να αποτρέψουν κακές συμπεριφορές στον Κόλπο και να διασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης