Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Θέλουμε να ενισχύσουμε την ελευθερία των Πανεπιστημίων, την αυτονομία τους

Κεραμέως: Θέλουμε να ενισχύσουμε την ελευθερία των Πανεπιστημίων, την αυτονομία τους
"O στόχος μας όπως έχει δημοσιοποιηθεί είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε μία μεγαλύτερη απελευθέρωση του πανεπιστημίου", ανέφερε η Ν. Κεραμέως
Τους εκθετήριους χώρους των πανεπιστημιακών και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που φιλοξενούνται στο θεματικό αφιέρωμα και την εκπαίδευση  «Akademia», στο περίπτερο 14 της 84ης ΔΕΘ, επισκέφθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως.
Η υπουργός βρέθηκε στο περίπτερο,  συνοδευόμενη από τον αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης υφυπουργό Β. Διγαλάκη και τον γενικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απ. Δημητρόπουλο.
Η ίδια  δήλωσε πως είναι «μεγάλη χαρά και τιμή να είμαστε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα περίπτερα της έκθεσης και ειδικά σε αυτά που αφορούν την εκπαίδευση.
Είναι πολύ μεγάλη χαρά γιατί βλέπει κανείς στην πράξη την εξωστρέφεια των ιδρυμάτων.
Είναι κάτι το οποίο πρεσβεύουμε, θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», εξηγώντας τον συμβολικό χαρακτήρα που είχε η δημοσιοποίηση της επιστολής προς όλες τις πρυτανικές Αρχές της χώρας, την ΠΟΣΔΕΠ και σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την εκκίνηση ουσιαστικού διαλόγου σε όλα τα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως «ο στόχος μας όπως έχει δημοσιοποιηθεί είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε μία μεγαλύτερη απελευθέρωση του πανεπιστημίου. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ελευθερία των Πανεπιστημίων, την αυτονομία τους, να επιστρέψουμε εξουσίες στα Πανεπιστήμια, δηλαδή εκεί που πραγματικά ανήκουν οι εξουσίες αυτές, να δώσουμε ώθηση στην αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, να βοηθήσουμε να καταστούν τα ιδρύματά μας ακόμη πιο ανταγωνιστικά και σε καλύτερο βηματισμό με την αγορά εργασίας».
Η κεντρική κατεύθυνση και στόχευση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ανώτατη εκπαίδευση, στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως στους πρυτάνεις με τους οποίους συνομίλησε, είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο πανεπιστήμιο, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές του δυνάμεις και αναδεικνύοντάς το σε εκπαιδευτικό κόμβο σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης