Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο
"H Ελλάδα είναι ουραγός στους ψηφιακούς δείκτες της ΕΕ", σύμφωνα με τον Κ. Πιερρακάκη
Στο στοίχημα της ψηφιακής διακυβέρνησης, το οποίο «δεν είναι εύκολο να κερδηθεί», αλλά «είναι αναγκαίο και γι' αυτό το λόγο θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να το πετύχουμε», αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το «Digital Greece».
Όπως σημείωσε,  «η Ελλάδα είναι ουραγός στους ψηφιακούς δείκτες της ΕΕ.
Έχουμε θέσει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, τη σύγκλιση με τον (ευρωπαϊκό) μέσο όρο μέσα στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής θητείας.
Γνωρίζουμε τα βήματα για να το πετύχουμε και έχουμε την ανώτατη πολιτική βούληση να το πετύχουμε».
Ο υπουργός τόνισε ότι  η Ελλάδα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης «πρέπει να αλλάξει σελίδα και η σελίδα αυτή θα αλλάξει με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».
Κατά τον ίδιο, μία από τις καλές ιστορίες της ελληνικής κρίσης ήταν αυτή η δημιουργία ενός αναδυόμενου οικοσυστήματος καινοτομίας των νεοφυών επιχειρήσεων και των start-ups».
Περαιτέρω, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του περιπτέρου του «Digital Greece», ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «ένας από τους κυρίαρχους στόχους του υπουργείου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού Δημοσίου αλλά ταυτόχρονα πρέπει να επενδύσουμε και σε αυτές τις νεοφυείς επιχειρήσεις για να μπορέσουν να μεγαλώσουν, να μπορέσουν να αποτελέσουν τον καταλύτη αυτής της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και να μπορέσουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες να απασχοληθούν σε αυτές».
Πρόσθεσε ότι  «το περίπτερο αυτό περιλαμβάνει πολλές τέτοιες πρωτοβουλίες και θα είμαστε αρωγοί και καταλύτες ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την επένδυση».
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως «η λέξη-κλειδί είναι η διαλειτουργικότητα στα μητρώα του ελληνικού Δημοσίου», καθώς  «για να μπορέσουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες ως ελληνικό κράτος θα πρέπει τα διάφορα μητρώα να "μιλήσουν" μεταξύ τους, να διαλειτουργήσουν». Ήδη, όπως είπε, «πήραμε με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες, τη δυνατότητα να προβαίνουμε σε ενέργειες ώστε να κατοχυρώνουμε τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στα μητρώα.
Αν αυτό συμβαίνει, ουσιαστικά "σκοτώνουμε" τις ουρές, γιατί κάθε φορά που πηγαίνει ένας πολίτης σε μια ουρά για να έχει αλληλεπίδραση με μία υπηρεσία, ουσιαστικά αυτό αντανακλά ένα μητρώο που δεν μιλάει με ένα άλλο».
Ωστόσο, σημείωσε πως «αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέσα σε μια χρονιά ή έξι μήνες. Αυτός είναι ένας στόχος που θα χρειαστούν χρόνια ώστε να επιτευχθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης