Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θέτει τη μείωση των πλεονασμάτων ως αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της οικονομίας

Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση θέτει τη μείωση των πλεονασμάτων ως αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της οικονομίας
"Η ΝΔ επ' ουδενί δεν έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών", τονίζει ο Θ. Ρουσόπουλος
«H κυβέρνηση θέτει τη μείωση των συμφωνηθέντων από τον κ. Τσίπρα υψηλών πλεονασμάτων ως αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα.
Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα ξεκινήσει από το πρώτο έτος διακυβέρνησης.
Θα επρόκειτο για μια ατελέσφορη και πρόωρη διαδικασία εφόσον πριν από τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα θέτουμε την πραγματοποίηση των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Αυτές είναι που θα προσδώσουν στη χώρα κύρος και θα βελτιώσουν τη διαπραγματευτική μας θέση έναντι των εταίρων και των διεθνών αγορών».
Συμπληρώνει ότι «ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως αν και εμείς δεν θέσαμε ακόμη το θέμα, η Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ πήραν δημοσίως θέση υπέρ της επανεξέτασης των στόχων των πλεονασμάτων».
Για το προσφυγικό ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει ότι «η ΝΔ πάντα υποστήριζε πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, γεωπολιτικό όσον αφορά τις διεθνείς εξελίξεις και εθνικό όσον αφορά τη δική μας πολιτική για την αντιμετώπιση των αντικειμενικών προβλημάτων», προσθέτοντας ότι τα προβλήματα και τις πολλαπλές εκκρεμότητες της κακοδιαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.
Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ρουσόπουλος δηλώνει ότι «η ΝΔ επ' ουδενί δεν έχει αλλάξει στάση στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Από τη μέρα της κύρωσής της στη Βουλή -και όταν η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε εξαντλήσει πια όλα τα θεσμικά της όπλα- ο Κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί αφ' ενός για την άμβλυνση των αρνητικών σημείων της συμφωνίας και αφ' ετέρου για τη στενή παρακολούθηση της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης