Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καρακατσάνη (ΡΑΕ): Η Ελλάδα επικεντρώνεται στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

tags :
Καρακατσάνη (ΡΑΕ): Η Ελλάδα επικεντρώνεται στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια
«Η ΡΑΕ επικεντρώνεται στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», τόνισε το μέλος της διοίκησης της ΡΑΕ Νεκταρία Καρακατσάνη
«Η ΡΑΕ επικεντρώνεται στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», τόνισε το μέλος της διοίκησης της ΡΑΕ Νεκταρία Καρακατσάνη στο Ενεργειακό Φόρουμ Ν.Α. Ευρώπης 2019.
«Δεν υπάρχουν αντίθετες πολικότητες, υπάρχει ένα συνεχές φάσμα, στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, για να σχεδιάσουμε το ενεργειακό μέλλον της περιοχής» ανέφερε η κ. Καρακατσάνη και πρόσθεσε:«Χρειαζόμαστε κοινό όραμα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση για τους καταναλωτές.
Να θεσπίσουμε δίκαιους κανόνες για τον ανταγωνισμό, να αυξήσουμε τις επενδύσεις και να τονώσουμε την οικονομία».
Η κ. Καρακατσάνη τόνισε ότι η Ελλάδα κάνει βήματα σε ό,τι αφορά την απεξάρτηση της από τον άνθρακα και ανέφερε σχετικά στοιχεία: «Το μερίδιο αγοράς των ΑΠΕ έχει ξεπεράσει το 23 %, ο λιγνίτης έπεσε στο 21 %, το φυσικό αέριο βρίσκεται στο 30%».
Η κ. Καρακατσάνη επεσήμανε ότι «για τις ρυθμιστικές αρχές η αποτελεσματικότητα και η μείωση του κόστους είναι το ζητούμενο» και επομένως «το κόστος παραγωγής θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω».
«Η ΡΑΕ έχει δημοπρατήσει 2.600 ΜW» συνέχισε και τόνισε ότι και στο μέλλον αναμένονται νέες επενδύσεις στην ενέργεια.
Επεσήμανε, ότι προχώρησε το άνοιγμα της αγοράς λιανικής και ότι σήμερα γίνεται η επιλογή των καταναλωτών μεταξύ είκοσι παρόχων.
Σημείωσε, ότι στη λιανική το μερίδιο της ΔΕΗ έπεσε στο 74%, από 98 % που είχε το 2015, ενώ και σε επίπεδο χονδρικής μειώθηκε στο 48% συνολικής ζήτησης, πέρυσι.
Η κ. Καρακατσάνη υπογράμμισε, επίσης, ότι η αξιοποίηση LNG ξεπέρασε το 40% και μάλιστα επιτεύχθηκε για πρώτη φορά «ανάστροφη ροή» προς τη Βουλγαρία.
Τέλος, υπογράμμισε ότι το εργαλείο σύγκρισης των τιμών που έχει αναπτύξει η ΡΑΕ τον τελευταίο μήνα, ολοκληρώνεται σύντομα και ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να αποτιμήσει επιπλέον χρεώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης