Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Energean εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο

tags :
Η Energean εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο
Με την απόκτηση της Edison E&P, η Energean αναπτύσσει πλέον δραστηριότητα σε οκτώ μεσογειακές χώρες, ενισχύοντας την ενεργειακή συνεργασία που αποτελεί βασική προτεραιότητα των κρατών της περιοχής
Με την απόκτηση της Edison E&P, η Energean αναπτύσσει πλέον δραστηριότητα σε οκτώ μεσογειακές χώρες, ενισχύοντας την ενεργειακή συνεργασία που αποτελεί βασική προτεραιότητα των κρατών της περιοχής.
Επιπλέον, η μετάβαση της εταιρείας από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και εξυπηρετεί τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης για τις οικονομίες και τις κοινωνίες της περιοχής.
Στις συγκεκριμένες επισημάνσεις προέβη ο Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα, από το βήμα του Southeast Europe Energy Forum που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία.
Ο κ. Γόντικας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, με βάση τα στοιχεία του 2018, η Energean εξελίσσεται στη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο με αποθέματα 639 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου και ημερήσια παραγωγή 73 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου.
Πάνω από το 75% τόσο των αποθεμάτων όσο και της παραγωγής θα προέρχεται, έπειτα από την απόκτηση της Edison E&P, από φυσικό αέριο.
Επιπλέον η Energean ήδη δημιουργεί ή έχει προτείνει την δημιουργία υποδομών κρίσιμων για τη σύνδεση των σημαντικών ανακαλύψεων κοιτασμάτων φυσικού αερίου με τους καταναλωτές.
Τέτοιες είναι:
- η Πλωτή Μονάδα Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) «Energean Power», η οποία κατασκευάζεται σε ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης και θα λειτουργήσει στην ΑΟΖ του Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021,
-ο αγωγός που θα συνδέσει το FPSO με το σύστημα φυσικού αερίου στο Ισραήλ,
-ο αγωγός με την οποίο η εταιρεία έχει προτείνει να εξάγει αέριο από το FPSO στην Κύπρο,
-η Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου, η οποία η Energean έχει προτείνει να δημιουργηθεί στη Νότια Καβάλα με την μετατροπή εξαντλημένου κοιτάσματος φυσικού αερίου.
«Οι υποδομές αυτές αναδεικνύουν τον ευρύτερο ρόλο που διαδραματίζει η Εnergean σε μια περιοχή μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας.
Είναι δε καθοριστικές για τη σύνδεση των οικονομιών της περιοχής αλλά και της Ευρώπης, γενικότερα, με τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Συμβάλλουν επίσης στην ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού, στην ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος των τελικών χρηστών καθώς και στην υποκατάσταση ρυπογόνων μορφών ενέργειας από το φυσικό αέριο, με προφανή περιβαλλοντικά οφέλη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης