Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αγορές της Αργεντινής σταθεροποιούνται μετά την πολιτική αβεβαιότητα - Η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 55,9 pesos ανά δολάριο

Οι αγορές της Αργεντινής σταθεροποιούνται μετά την πολιτική αβεβαιότητα - Η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 55,9 pesos ανά δολάριο
Σταθεροποίηση των αγορών της Αργεντινής μετά την κατάρρευση του Αυγούστου 2019
Το peso της Αργεντινής ενισχύθηκε σήμερα Παρασκευή, 6/9, καθώς οι αγορές σταθεροποιούνται σταδιακά μετά από εβδομάδες.
Το νόμισμα της χώρας σημείωσε κέρδη 0,43% και αυτήν την στιγμή η ισοτιμία είναι στα 55,9 pesos ανά δολάριο.
Μπορεί το νόμισμα να έχει ενισχυθεί άνω του 6% αυτήν την εβδομάδα παραμένει όμως αισθητά ασθενέστερο εδώ και σχεδόν ένα μήνα, όταν και ο τωρινός πρόεδρος Macri ηττήθηκε κατά κράτος στις προκριματικές εκλογές (PASO) από τον Alberto Fernandez, στις 11 Αυγούστου 2019.
Image
Το αποτέλεσμα των εκλογών ακολούθησε κατάρρευση. Το νόμισμα της Αργεντινής έχασε την ισχύ του, ομοίως και τα ομόλογα., τα οποία υποχώρησαν κατά μέσο όρο 39,4% μέσα στον Αύγουστο. Διεθνείς οίκοι και αναλυτές προέβλεπαν ύφεση και προειδοποιούσαν ακόμη και για ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας.
Προκειμένου να μετριάσει την κρίση ο Mauricio Macri σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής (Banco Central de Argentina) προχώρησε σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Η απόφαση αυτή φαίνεται πως έχει θετικά αποτελέσματα καθώς σταθεροποίησε το νόμισμα.
Οι οικονομολόγοι αύξησαν την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό για το έτος στο 55% και μείωσαν τις προοπτικές τους για την οικονομία, προσδοκώντας ότι θα μειωθεί κατά 2,5%.
Οι προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης