Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kudlow (Λευκός Οίκος): Η τηλεφωνική συνδιάλεξη με την Κίνα για το εμπόριο "πήγε πολύ καλά"

Kudlow (Λευκός Οίκος):  Η τηλεφωνική συνδιάλεξη με την Κίνα για το εμπόριο
ΗΠΑ και Κίνα συνομίλησαν σε πολύ καλό κλίμα, κατά τον Larry Kudlows.
Ο Larry Kudlow ενημέρωσε πως η τηλεφωνική συνδιάλεξη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με την Κίνα για το εμπόριο «πήγε πολύ καλά»,
Ο σύμβουλος του Donald Trump,  δήλωσε πως η συνομιλία των Mnuchin (ΥΠΟΙΚ) και Lighthizer (εκπρόσωπος εμπορίου ΗΠΑ) με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Liu πήγε πολύ καλά και "αυτό είναι σημαντικό", όπως είπε.
Όπως αναφέρει το CNBB, δήλωσε πως οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις σε επίπεδο αντιπροσώπων "με σκοπό να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος".
Ο Liu He, ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Κίνας για το εμπόριο, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη (4/9) και συμφώνησαν να συναντηθούν στις αρχές Οκτωβρίου 2019 για έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων.
Πολλοί πιστεύουν ότι αυτές οι νέες εμπορικές συνομιλίες θα μπορούσαν να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο εδώ και 18 μήνες. Οι συναντήσεις έρχονται σε ένα χρονικό σημείο όπου οι εκατέρωθεν εμπορικοί δασμοί έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης