Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Στο +0,26% ο Dow Jones

tags :
Θετικά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Στο +0,26% ο Dow Jones
Θετικά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Θετικός αντίκτυπος από τις δηλώσεις Powell
Με θετικό ρυθμό κινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση (06/09/2019) της εβδομάδας ηWall Street, μετά και τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Αύγουστο του 2019.
Πάντως υπήρξε αρκετά έντονη διακύμανση και για τους τρεις δείκτες, με εναλλαγές προσήμων, καθώς η αγορά δεν έχει ακόμη «εξασφαλίσει» εάν η Fed προχωρήσει σε μία νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης, με την πρώτη κίνηση, όμως, να θεωρείται αρκετά πιο πιθανή.
Image
Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,26% στις 26.797 μοναδες.
Ο S&P αυτήν την ώρα είχε κέρδη 0,12% στις 2.979 μονάδες.
Αντιθέτως ο Nasdaq κινήθηκε κατά -0,17% χαμηλότερα στις 8.103 μονάδες.
Στις 130 χιλ. ανήλθαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη ραγδαία επιβράδυνση των προσλήψεων το 2019.
Οι αναλυτές του Marketwatch ανέμεναν τη δημιουργία 170 χιλ. θέσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι τον Αύγουστο συνήθως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας βρίσκονται εκτός του αρχικού στόχου της Wall Street, λόγω των διακοπών.
Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,7%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Παρά τα ασθενέστερα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν, η Wall Street ετοιμάζεται για την 3η κατά σειρά ανοδική συνεδρίασή της.
Εν τω μεταξύ νωρίτερα, επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, έριξε "λάδι στην φωτιά" στην κόντρα του με τον Donald Trump. Μιλώντας σε συνέδριο στην Ελβετία ο Powell υποστήριξε ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας πλήττει σημαντικά τις αποφάσεις των επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση επενδύσεων.
Παράλληλα υποστήριξε ότι τα χαμηλά επιτόκια βοηθούν την αμερικανική οικονομία να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
Οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις σχετικά με την επόμενη κίνηση της Fed, η οποία έχει προγραμματισμένη συνάντηση στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2019.
Image
Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Lululemon είχαν άνοδο άνω του 7,82% σε τριμηνιαία αποτελέσματα που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Εν τω μεταξύ η μετοχή της Kellogg σημείωσε αύξηση 2,18%, μετά και την αναβάθμιση της εταιρείας από την Goldman Sachs.
Image
Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η Facebook, καθώς υποχωρεί 1,62% μετά και την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ότι θα διερευνήσει την εταιρεία για παραβιάσεις αντιμονοπωλιακών κανόνων.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον σε Brexit και αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Στο +0,54 ο DAX

Με άνοδο έκλεισαν σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι κυριότεροι δείκτες στην Ευρώπη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο σε Brexit και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Image
Πιο συγκεκριμένα, ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 12191,73 μονάδες.
Ο CAC σημείωσε άνοδο 0,19% στις 5603,99 μονάδες.
Image
Αντιθέτως ο FTSE MIB υποχώρησε οριακά κατά 0,04% στις 21.947,33 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,32% στις 387,14 μονάδες.
Το επίκεντρο των αγορών είναι σε μεγάλο βαθμό εναρμονισμένο με τις εξελίξεις του παγκόσμιου εμπορίου, αφού οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου στις αρχές Οκτωβρίου 2019.
Image
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, νέα πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί ανάκαμψη κατά +0,4%.
Image
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4,2% έναντι ετήσιας πτώσης -4,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,9%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, καθώς η παραγωγή στους δύο τομείς σημείωσε πτώση κατά -1,3% και -0,2% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον τομέα κεφαιουχικών αγαθών, η παραγωγή κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,2%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7%,
Αντίθετα, ο μόνος τομέας που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν αυτό των καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά +0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης