Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κατά -0,25% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 7% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

tags :
Ρωσία: Κατά -0,25% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 7% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε ότι είναι πιθανή μία ακόμα μείωση επιτοκίων κατά τους επόμενους μήνες
Στην τρίτη μείωση του βασικούς της επιτοκίου για το 2019 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (6/9) συνεδρίασης, εκτιμώντας ότι είναι πιθανή μία ακόμα μείωση επιτοκίων κατά τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να μειώσει το βασικό της επιτοκίο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 7% έναντι 7,25% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Εάν η κατάσταση εξελιχθεί σύμφωνα με τις βασικές προβλέψεις, η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων σε μία από τις επερχόμενες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρει η δήλωση της Τράπεζα της Ρωσίας.
«Ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε επιβράδυνση στο 4,3% για τον Αύγουστο», πρόσθεσε η ανακοίνωση της Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι περισσότεροι δείκτες πληθρωισμού αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι οι πιο βιώσιμες κινήσεις τιμών είναι κοντά στο 4%».
Παράλληλα, η Τράπεζα της Ρωσίας αναφέρει ότι αποπληθωριστικοί και πληθωριστικοί κίνδυνοι είναι εξισορροπημένοι μέχρι το τέλος του έτους, ενώ προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τον ετήσιο πληθωρισμό, και συγκεκριμένα στο εύρος του 4% με 4,5% έναντι 4,2% με 4,7% προηγουμένως.
«Συνεχίζοντας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ρωσίας και λαμβάνοντας υπόψην τη νομισματική πολιτική, ο ετήσιος πληθωρισμός θα παραμείνει κοντά στο 4%» υπογραμμίζει η ανακοίνωση, η οποία εν συνεχεία αναφέρει ότι «ο ρυθμός ανάπτυξης της ρωσικής οικονομίας παραμένει κάτω από τις εκτιμήσεις».
Μάλιστα, η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε αναθεώρηση και των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος, και συγκεκριμένα στο 0,8% με 1,3% έναντι 1% με 1,5% προηγουμένως, με την ανακοίνωση να προσθέτει ότι «οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας για το 2020-2021 έχουν επίσς αναθεωρηθεί, λαμβάνοντας υπόψην την αναμενόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας».
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας είναι προγραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης