Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Θα πάω στις Βρυξέλλες και θα καταλήξω σε συμφωνία για το Brexit

tags :
Johnson: Θα πάω στις Βρυξέλλες και θα καταλήξω σε συμφωνία για το Brexit
Οι Βρετανοί θέλουν να προχωρήσει η κυβέρνηση μας και να φύγουμε στις 31/10 είπε ο Johnson
Την θέση ότι θα πάει στις Βρυξέλλες και θα καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σκοτία.
Σε δηλώσεις του στο Sky News ο Johnson υποστήριξε ότι οι Βρετανοί θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση του και το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ έως τις 31 Οκτωβρίου.
Παράλληλα ο Johnson εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17/10 θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit ενώ επιτέθηκε και στους Εργατικούς για το ότι δεν συναινούν στο αίτημα του για εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση ο Johnson υποστήριξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποβάλλει την παραίτηση του από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Αναφερόμενος στη διαγραφή των 21 βουλευτών των Συντηρητικών, διότι αψήφησαν την κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες στη Βουλή, ο Johnson εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το γεγονός αυτό, καθώς όπως είπε, είναι φίλοι του και έχουν εργαστεί μαζί για αρκετά χρόνια.
«Αλλά πρέπει να προχωρήσουμε το Brexit» τόνισε ο Johnson αναφέροντας πως θα επιδιώξει να αποκαταστήσει την επαφή μαζί τους.
Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος του Johnson απευθυνόμενη στους Βρετανούς βουλευτές υποστήριξε ότι πρέπει να αναλογιστούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τι στάση θα τηρήσουν στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 9/9, όταν και ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα του για εκλογές.
«Οι βουλευτές πρέπει να σκεφτούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εάν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων που έκαναν αυτή την εβδομάδα περνώντας ένα νομοσχέδιο που καταστρέφει τις διαπραγματεύσει μας.
Πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους και να αντιμετωπίσουν το κοινό σε εκλογές» είπε η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης