Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -0,6% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019
Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά +0,4%
Νέα πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί ανάκαμψη κατά +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4,2% έναντι ετήσιας πτώσης -4,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,9%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, καθώς η παραγωγή στους δύο τομείς σημείωσε πτώση κατά -1,3% και -0,2% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον τομέα κεφαιουχικών αγαθών, η παραγωγή κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,2%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7%,
Αντίθετα, ο μόνος τομέας που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν αυτό των καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά +0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης