Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εξαιρετικά ανήσυχη» η Βρετανία για τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν

«Εξαιρετικά ανήσυχη» η Βρετανία για τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν
Ανήσυχο το Foreign Office για την παραβίαση των όρων της συμφωνίας για τα πυρηνικά από το Ιράν
Η Μεγάλη Βρετανία είναι "βαθιά ανήσυχη και απογοητευμένη" από το σχέδιο του Ιράν να προχωρήσει σε ακόμη μία παραβίαση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά, καθώς έχει ξεκινήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου.
"Το σχέδιο του Ιράν να αναστείλει τα όρια στην πυρηνική έρευνα και ανάπτυξη είναι πάρα πολύ ανησυχητικό", ανέφερε το Foreign Office σε σημείωμά του.
Το Foreign Office τόνισε πως το Ιράν έκανε ένα ακόμη βήμα μακριά από τις δεσμεύσεις του για το θέμα των πυρηνικών "σε μία κρίσιμη στιγμή που τόσο η Ευρώπη όσο και οι διεθνείς εταίροι της εργάζονται σκληρά για να αμβλύνουν τις εντάσεις με το Ιράν".
Ο πρόεδρος του Ιράν Rouhani δήλωσε πως αρχής γενομένης από αύριο 6 Σεπτεμβρίου το Ιράν θα προχωρήσει σε ταχύτερο εμπλουτισμό ουρανίου, κατά παράβαση της συμφωνίας του 2015. Η συμφωνία προβλέπει πως η Τεχεράνη θα πρέπει να διατηρεί συγκεκριμένες ποσότητες στους δύο πυρηνικούς της σταθμούς.
Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu αντιτίθενται στην απόκτηση πυρηνικών από το Ιράν και ζητούν από την χώρα να "σταματήσει την αποσταθεροποιητική της πολιτική".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης