Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αλλάξουν μοντέλο λόγω χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ

tags :
Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αλλάξουν μοντέλο λόγω χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ
Το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας έχει απομονώσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους ευρωπαίους και εγχώριους ανταγωνιστές της
Μπορεί οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών τραπεζών να εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία τις ανησυχίες τους για τα χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο η Goldman Sachs υποδεικνύει ότι θα πρέπει να αλλάξουν το μείγμα των τραπεζικών εργασιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες.
Ειδικότερα, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, Stephen Scherr, διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον συνδυασμό γεωπολιτικών και οικονομικών αναταράξεων.
Το επιχειρηματικό μοντέλο της τράπεζας έχει απομονώσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους ευρωπαίους και εγχώριους ανταγωνιστές της.
"Τα χαμηλά επιτόκια είναι λιγότερο ανησυχητικά για εμάς δεδομένης της φύσης του επιχειρηματικού μοντέλου μας - δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο χρηματοδοτούμε και ο κυμαινόμενος ρυθμός των περιουσιακών στοιχείων δεν οδηγεί στο είδος ανησυχίας που θα είχαν άλλες μεγάλες εμπορικές τράπεζες", ανέφερε ο Scherr.
"Όλοι ανησυχούν για την προοπτική των χαμηλότερων επιτοκίων και την αδυναμία δημιουργίας περιουσιακών στοιχείων επαρκών για την κάλυψη του κόστους κεφαλαίου και το κόστος χρηματοδότησής τους".
Εάν αλλάξει το επιχειρηματικό μοντέλο, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης