Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα άτακτο Brexit σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα παράταση

Barclay (Βρετανία): Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα άτακτο Brexit σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα παράταση
Ο Βρετανός υπουργός Brexit τόνισε ότι η παράταση της μεταβατικής περιόδου απαιτεί τη στήριξη όλων των κρατών-μελών της ΕΕ
Τη θέση ότι η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διατύπωσε σήμερα (5/9) ο αρμόδιος υπουργός της χώρας, Stephen Barclay, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει ανεξαρτήτως από το εάν το Λονδίνο θα εξασφαλίσει νέα παράταση της μεταβατικής περιόδου.
Ειδικότερα, μιλώντας ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου, ο κ. Barclay δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία ακόμα και εάν το κοινοβούλιο εκγρίνει το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό Boris Johnson να ζητήσει νέα παράταση, καθώς οποιοδήποτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να «μπλοκάρει» αυτό το αίτημα.
«Η νομική θέση για την παράταση είναι ότι απαιτεί τη στήριξη κάθε κράτους-μέλους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Brexit κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο.
«Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε τις προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, επειδή είναι εντός τους πεδίου εφαρμογής οποιουδήποτε κράτους-μέλους να εμποδίσει μία παράταση», καταλήγει ο κ. Barclay.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Sajid Javid, ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκής Ένωση πριν από τις 31 Οκτωβρίου, όταν και είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση από τν ΕΕ.
«Εάν έχουμε γενικές εκλογές στο ενδιάμεσο διάστημα, η προσοχή θα στραφεί προς τα εκεί και θα υπάρχουν άνθρωποι στις Βρυξέλλες που θα σκέφτονται ορθά ποιος θα αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Javid στο BBC.
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «είμαι ξεκάθαρος ότι κατά τη χρονική περίοδο που έχουμε μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις συνομιλίες, να καταλήξουμε σε μία συμφωνία και να τη φέρουμε στο κοινοβούλιο», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι οι διαβουλεύσεις στο κοινοβούλιο μπορεί να διαρκέσουν αρκετό χρόνικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης