Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 μηνών το πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,31% και τα 1.555,55 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά 6 μηνών το πετρέλαιο λόγω Κίνας και ΗΠΑ - Στο -0,31% και τα 1.555,55 δολ. ανά ουγγιά
Η αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα οδήγησε στην πτώση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (5/9) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίασης, στον απόηχο της αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.555,55 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σκαρφαλώσει στα 1.566,20 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2013.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,46 γεν, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στις 98,50 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο για την πτώση στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαδραμάτισε η ανακοίνωση της Κίνας ότι ο επόμενος γύρος εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι η Ουάσιγκτον θα παρουσιάσει πιο «σκληρή» στάση απέναντι στο Πεκίνο, εάν οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020.
Μέχρι στιγμής, η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 20% το 2019, με το πολύτιμο μέταλλο ωστόσο να παραμένει ενισχυμένο, εν μέσω της πολιτικής αστάθειας στη Μεγάλη Βρετανίας, καθώς και των ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονμίας.
Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία του χρυσού θα παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους, αν και οι πιθανότητες του χρυσού να αγγίξει τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 1.900 δολ. ανά ουγγιά είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης