Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ναι από την κυβέρνηση Johnson στο νομοσχέδιο κατά ενός άτακτου Brexit – Πιο κοντά οι εκλογές;

Μ. Βρετανία: Ναι από την κυβέρνηση Johnson στο νομοσχέδιο κατά ενός άτακτου Brexit – Πιο κοντά οι εκλογές;
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να επικυρωθεί αύριο Παρασκευή 6/9 στη Βουλή των Κοινοτήτωνο σχέδιο νόμου αναμένεται να επικυρωθεί αύριο Παρασκευή 6/9 στη Βουλή των Κοινοτήτων
Ύστερα από την τριπλή κοινοβουλευτική ήττα του πρωθυπουργού Boris Johnson η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να συναινεί στο σχέδιο νόμου, το οποίο ζητά την αποτροπή ενός άτακτου Brexit.
Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων Press Association (PA), η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να συναίνεσε το εν λόγω σχέδιο νόμου για την αποτροπή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου να επικυρωθεί έως αύριο Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ.
Σημειώνεται πως το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Κοινοτήτων και αναμένεται να αρχίσει να συζητείται σήμερα Πέμπτη 5/9στη Βουλή των Λόρδων.
Ο χρόνος πιέζει δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson έχει αποφασίσει οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου να ανασταλούν από την επόμενη εβδομάδα και για πέντε εβδομάδες.
Εάν το νομοσχέδιο περάσει και γίνει νόμος, τότε ανοίγει ο δρόμος και για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, καθώς η αντιπολίτευση έχει συναινέσει στο αίτημα του Johnson για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εφόσον πρώτα έχει γίνει νόμος η αποτροπή ενός άτακτου Brexit και η νέα τρίμηνη αναβολή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης