Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Κίνα θα επαναλάβουν τις εμπορικές συνομιλίες τον Οκτώβριο – Ο Trump υποστηρίζει ότι ο Dow θα πάει στις 36.000 μον.

ΗΠΑ και Κίνα θα επαναλάβουν τις εμπορικές συνομιλίες τον Οκτώβριο  – Ο Trump υποστηρίζει ότι ο Dow θα πάει στις 36.000 μον.
Ο Trump βλέπει τον Dow Jones από 26.000 μονάδες στις 36.000 μονάδες
Οι πληροφορίες στις 4 και 5/9/2019 ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κίνας θα μεταβούν τον Οκτώβριο 2019 στις ΗΠΑ για να ξεκινήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τον εμπορικό πόλεμο αντιμετωπίζονται με αισιοδοξία από τους επενδυτές.
Τα συμβόλαια του S & P 500 σημείωσαν άνοδο και οι αποδόσεις των 10 ετών σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της CCTV της Κίνας ότι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι θα ταξιδέψουν στην Ουάσινγκτον στις αρχές Οκτωβρίου για συνομιλίες με ομολόγους των ΗΠΑ για να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εμπορικού πολέμου.
Η απόφαση ήρθε μετά από επικοινωνία μεταξύ του κινέζου αντιπροέδρου Liu He και του USTR Robert Lighthizer και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου εμπορίου της Κίνας.
Επίσης Κινέζοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Εμπορίου Zhong Shan, ο κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας Yi Gang και ο Ning Jizhe, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, συμμετείχαν επίσης στην τηλεδιάσκεψη
Αξιωματούχοι σε χαμηλότερη κλίμακα θα έχουν "σοβαρές" συζητήσεις για να προετοιμαστούν για τις συνομιλίες, οι οποίες αναμενόταν να αρχίσουν το Σεπτέμβριο.
Οι κινεζικές κεφαλαιαγορές ωστόσο αγνοούν τα tweets που σχετίζονται με το εμπόριο του Προέδρου Trump
Η χρήση του Twitter από τον Πρόεδρο Trump για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα έθεσε την πλατφόρμα των κοινωνικών μέσων στο προσκήνιο παγκοσμίως - ειδικά για τους εμπόρους μετοχών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Καθώς οι παγκόσμιες αγορές και οι συμμετέχοντες στην αγορά αντιδρούν σχεδόν καθημερινά στα twitter του Trump σχετικά με το πώς εξελίσσονται οι εμπορικές εντάσεις, υπάρχει ένα μέρος του κόσμου που αρχίζει να μπερδεύεται και αυτή είναι η Κίνα.
Κατ 'αρχάς, η Κίνα δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά, δεδομένου ότι η υπηρεσία κοινωνικών μέσων απαγορεύεται.

Ο Trump βλέπει τον Dow Jones από 26.000 μονάδες στις 36.000 μονάδες

Ο αμερικανός πρόεδρος Trump λέει ότι ο Dow θα ήταν 10.000 μονάδες υψηλότερα εάν αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος.
Ο Πρόεδρος Trump επέμεινε κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνομιλίας με μια ομάδα δημοσιογράφων στο Οβάλ Γραφείο ότι το χρηματιστήριο θα διαπραγματευόταν σε υψηλότερα επίπεδα πολύ υψηλότερα από οποιοδήποτε προηγούμενο επίπεδο - και ότι ο Dow θα ήταν 10.000 μονάδες υψηλότερα - αν δεν είχε ξεσπάσει ο εμπορικός πόλεμος.
Ωστόσο, ο Trump επέμεινε ότι "κάποιος έπρεπε να το κάνει αυτό" και επέμεινε ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα οφέλη για την οικονομία εάν η Κίνα πάψει να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ στο εμπόριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης