Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δίνει ενέχυρο στις τράπεζες, τα δικαιώματα ψήφου της Creta Farms ο Εμμανουήλ Δομαζάκης

tags :
Δίνει ενέχυρο στις τράπεζες, τα δικαιώματα ψήφου της Creta Farms ο Εμμανουήλ Δομαζάκης
Ο όρος που έθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας-Συνάντηση χθες το βράδυ Αδωνι Γεωργιάδη, τραπεζών και Κωνσταντίνου Δομαζάκη
Ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ των τραπεζών και του κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι βασικού μετόχου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Creta Farms διαδραματίστηκε κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες τηρώντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή αρχικά ζήτησαν από τον κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι να τους εκχωρήσει πλήρες ενέχυρο των μετοχών της εταιρίας προκειμένου να παράσχουν ενδιάμεση χρηματοδότηση ώστε η εταιρία να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο έως την εύρεση επενδυτή από την Ernst & Young .
Η απάντηση του κ. Δομαζάκι ήταν αρνητική και αντιπρότεινε να εκχωρήσει τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών που έχει στην κατοχή του υπό μορφή ενεχύρου θέτοντας ουσιαστικά  όρο η ενεχυρίαση να αφορά στη διαδικασία που τρέχει η EY και να μην υπάρχει παρέμβαση από την πλευρά των τραπεζών .
Μετά από διαπραγμάτευση που ακολούθησε και με ενεργή συμμετοχή του κ Άδωνι Γεωργιάδη φαίνεται να συμφωνήθηκε η ενεχυρίαση των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Εμ. Δομαζάκι από την πλευρά του μετόχου με τους όρους που ο ίδιος θέτει.
Ωστόσο μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε φτάσει στην εταιρία από τις τράπεζες ( συγκεκριμένα την Εθνική που ηγείται του σχήματος) σχετικό έγγραφο της σύμβασης ενεχυρίασης και η διαδικασία  αλλά και η αποφασιστική αρμοδιότητα της Ernst & Young στην εύρεση επενδυτή.
Κατά πληροφορίες οι τράπεζες με την ενεχυρίαση των μετοχών έχουν ενημερώσει ότι προτίθενται να χρηματοδοτήσουν την Creta Farms με ποσό της τάξεως των 4 εκ ευρώ.
Ωστόσο να ζητηθεί από τις τράπεζες και η ενεχυρίαση των μετοχών του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη. Ο τελευταίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε συνάντηση χθες το βράδυ με τις τράπεζες παρουσία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων και τα αποτέλεσμα της συνάντησης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης