Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: «Bull» για τις μετοχές το 2019 – Αλλάζει το κλίμα από 2020, κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ

BofA: «Bull» για τις μετοχές το 2019 – Αλλάζει το κλίμα από 2020, κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Τί αναμένει για τις αγορές ο Michael Hartnett της Bank of America Merrill Lynch 
Οι μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου γενικότερα αναμένεται να κινηθούν ανοδικά για το υπόλοιπο του 2019, εκτιμά ο Michael Hartnett της Bank of America (BofA) Merrill Lynch, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τα χαμηλά επιτόκια και τη νομισματική πολιτική.
Επίσης, η πτώση εντός του τρέχοντος έτους θέτει το έδαφος για άνοδο τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει σε σημείωμα προς τους πελάτες της αμερικανικής τράπεζας, το επενδυτικό κλίμα αναμένεται να αλλάξει σημαντικά από το 2020, καθώς ο κίνδυνος ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί και οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να βρεθούν σε αδιέξοδο, ενώ η «φούσκα» στα ομόλογα θα ενταθεί.
Γενικότερα, επί του παρόντος ο αναλυτής εμφανίζεται «bull» για μετοχές, commodities και «bear» για μετρητά, ομόλογα και αμερικανικό δολάριο.
«Ο θετικός κίνδυνος για τις αγορές είναι η τακτική αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και η μεγάλη μεταστροφή των επενδυτών από ομόλογα σε μετοχές, καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής αναβάλλουν με επιτυχία την ύφεση".
Εάν δεν συμβεί αυτό, «ο αρνητικός κίνδυνος για τις αγορές είναι μια ανοργάνωτη άνοδος των αποδόσεων ομολόγων, καθώς μία έκρηξη στη φούσκα των ομολόγων θα προκαλέσει ύφεση σε οικονομία και Wall Street», σχολιάζεται.
Παράλληλα, ο Michael Hartnett δεν παραλείπει να σχολιάσει πως το 2020 θα ξεκινήσει «με τα χαμηλότερα επιτόκια σε 5.000 χρόνια», απόρροια των τεραστίων πακέτων ποσοτικής χαλάρωσης που εφάρμοσαν οι κεντρικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια.
Τα διαγράμματα:









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης