Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macri (πρόεδρος Αργεντινής): Τα μέτρα είναι δυσάρεστα, αλλά αναγκαία

Macri (πρόεδρος Αργεντινής): Τα μέτρα είναι δυσάρεστα, αλλά αναγκαία
Την αναγκαιότητα των μέτρων επεσήμανε ο Mauricio Macri στην Επιχειρηματική Ένωση της Αργεντινής
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri μίλησε σήμερα (4/9) στην Επιχειρηματική Ένωση της Αργεντινής και σχολίασε το "κατεπείγον" των μέτρων που έλαβε η κυβέρνησή του προκειμένου να προληφθεί μια οικονομική κατάρρευση της χώρας.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής εξουσιοδότησε την Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Banco Central de Argentina) να επιβάλει περιορισμούς στην διάθεση συναλλάγματος, οι οποίοι θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019.
"Είναι μέτρα που δεν μας αρέσουν καθόλου, δικαιολογούνται όμως από την επείγουσα κατάσταση", είπε στην ομιλία του.
Ταυτόχρονα τόνισε πως τα μέτρα αυτά σχεδιάστηκαν ούτως ώστε να επηρεαστεί το λιγότερο δυνατόν η μεσαία τάξη. "Προσπαθούμε να φροντίσουμε πάνω από όλα τις αποταμιεύσεις της μεσαίας τάξης, η οποία έχει επωμισθεί όλο το βάρος".
Ο Macri παραδέχθηκε τα λάθη του και τις λανθασμένες εκτιμήσεις του, που οδήγησαν στο "Βατερλώ" των προκριματικών προεδρικών εκλογών (PASO) της 11ης Αυγούστου. Τότε ο Macri ηττήθηκε από τον αντίπαλό του, Alberto Fernandez, με 15 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής, La Nacion, ο Macri υπερασπίτηκε τα μέτρα, καθώς στόχο έχουν την "σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας, ώστε να μην αυξηθεί ο πληθωρισμός και οδηγηθεί περισσότερος κόσμος στην φτώχεια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης