Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για να ανακτήσουμε το πλήγμα του εμπορικού πολέμου

Kashkari (Fed): Η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για να ανακτήσουμε το πλήγμα του εμπορικού πολέμου
Δηλώσεις του προέδρου της Fed Μινεάπολις
Η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) δεν αρκεί για να διορθωθεί το όποιο πλήγμα έχει δεχθεί η αμερικανική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις, Neel Kashkari.
Σε σημερινές (4/9) του δηλώσεις, ο κ. Kashkari ανέφερε επίσης ότι η επιβράδυνση στην αύξηση των μισθών σημαίνει πως η οικονομία των ΗΠΑ δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη απασχόληση, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως δεν διακρίνεται επί του παρόντος «υπερθέρμανση» της αμερικανικής οικονομίας.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως η πολιτική της Fed δεν «στοχεύει» το δολάριο ΗΠΑ.
Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Kashkari ανέφερε ότι η Federal Reserve όχι μόνο πρέπει να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, αλλά και να χρησιμοποιήσει το forward guidance.
Όπως δήλωσε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το forward guidance τώρα, καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται, η καμπύλη αποδόσεων έχει αντιστραφεί και οι επενδύσεις στις αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει.
«Απουσία κάποιας απροσδόκητης αντιστροφής σε αυτές τις οικονομικές εξελίξεις, θα υποστηρίξω ότι δεν πρέπει μόνο να μειώσουμε τα επιτόκια, αλλά ότι θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε το forward guidance για να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία από ό,τι μπορεί να κάνει μια μείωση των επιτοκίων από μόνη της», πρόσθεσε.
«Τουλάχιστον, θα πρέπει να δεσμευτούμε να μην αυξήσουμε εκ νέου τα επιτόκια μέχρις ότου ο δομικός πληθωρισμός επιστρέψει στον στόχο μας για 2%, σε μια σταθερή βάση», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης