Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μία κυβέρνηση Εργατικών στην Βρετανία θα ρίξει τις τιμές στην αγορά ακινήτων

Μία κυβέρνηση Εργατικών στην Βρετανία θα ρίξει τις τιμές στην αγορά ακινήτων
Μία κυβέρνηση Εργατικών θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν σπίτια στους ενοικιαστές σε χαμηλότερες τιμές.
Ένα σχήμα Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν σπίτια στους ενοικιαστές σε χαμηλότερες τιμές.
Μία κυβέρνηση Εργατικών θα εξετάσει ένα αμφιλεγόμενο σύστημα "ορθής αγοράς" που θα επιτρέψει σε εκατομμύρια μισθωτούς να αγοράσουν τα ενοικιασμένα σπίτια σε λογική τιμή, όπως αναφέρει ο Independent.
Ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι μία ανατροπή στην πολιτική από την εποχή της Margaret Thatcher, η οποία επιτρέπει στους ενοικιαστές να αγοράσουν τις εργατικές κατοικιες. Οι επικριτές λένε ότι η πολιτική αυτή οδήγησε σε δραστική μείωση στον αριθμό των ιδιοκτησιών των τοπικών αρχών. Μέσω της πώλησης εργατικών κατοικιών, μετέτρεψε τους ενοικιαστές σε ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.
Η ιδέα πρωτοεμφανίστηκε από τον Jeremy Corbyn το 2015 και θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα σπίτια τους κάτω από τις τιμές της αγοράς.
Ο Εθνικός Σύνδεσμος Γαιοκτημόνων, εν τω μεταξύ, κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα ότι απειλεί να "τιμωρήσει" κάθε ιδιοκτήτη "για τις αμαρτίες των λίγων".
"Αν οι Εργατικοί όντως θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα των ακινήτων, θα πρέπει να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση να χτίσει περισσότερες εργατικές κατοικίες, που είναι και ακριβώς αυτό που λείπει", αναφέρει ο Σύνδεσμος.
Μία άλλη ιδέα, σύμφωνα με τον Independent, θα μπορούσαν να είναι τα σχέδια για "αχρησιμοποίητα κεφάλαια ιδιοκτησίας. Οι εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 θα πρέπει να δώσουν στους εργαζόμενους το 10% των μετοχών. Οι Financial Times και η δικηγορική εταιρεία Clifford Chance υποστηρίζουν ότι το σχέδιο θα οδηγήσει στην αναγκαστική διανομή μετοχών αξίας 300 δισ. από 7.000 μεγάλες εταιρείες σε εργαζόμενους που θα είναι μία από τις μεγαλύτερες μεταβιβάσεις πλούτου στην ιστορία της δυτικής δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης