Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά +2,2%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Eurostat, αντιστρέφοντας την άνοδο που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων που αφορά την ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά +2,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε ετήσια βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για τις χώρες της ΕΕ καταγράφηκε στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο -0,7%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού διαμορφώθηκε στο -0,3%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Κροατίας (-3,3%) και τη Γερμανία (-2,2%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην Ιρλανδία (+1,9%) και τη Σλοβενία (+1,2%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης