Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με αιχμή τις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με αιχμή τις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Με ωραία αντίδραση ξεκίνησε σήμερα καθώς και οι ξένες αγορές πάνε καλύτερα. Καλός και ο τζίρος στα πρώτα λεπτά, αναλογικά πάντα. Οι τράπεζες δείχνουν να αντιδρούν, παραμένει καλή η εικόνα της ΔΕΗ και έχουμε και κάποιες κινήσεις μετοχών που συνδέονται με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Αυτό που λέμε εδώ και βδομάδες, ότι έχουμε λόγους για να δούμε καλύτερα επίπεδα. Προχωράει το θέμα στις Σκουριές, το Ελληνικό έχει μπει σε ένα δρόμο, και προχωράνε και άλλα μεγάλα έργα που είχαν κολλήσει.

Σήμερα στις 12:00 θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο. Ουσιαστικά είναι ένα τρίμηνο που έχει μέσα εκλογές και την προεκλογική περίοδο φυσικά που δεν ξέρουμε πόσο βοήθησε ή έβλαψε. Για τη στήλη τα σημαντικά θα είναι από το τρίτο και μετά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες στο συν και με την καλύτερη άνοδο η Πειραιώς, ενώ από κοντά ακολουθεί και η Alpha Bank με τη Eurobank αλλά και την Εθνική Τράπεζα. Η εικόνα της αγοράς από χθες έδειχνε μεν υποχώρηση αλλά χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις δε.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η εξέλιξη στις Σκουριές δίνει ώθηση στη μετοχή και βλέπει και πάλι τα 2,20 ευρώ (αν και βγαίνουν κομμάτια), ενώ από την άλλη πήρε πίσω τις αυξήσεις η Αττική Οδός. Αναμενόμενη η κίνηση θα λέγαμε μετά την εκλογική αλλαγή, αφού δεν υπάρχει αυτή η ένταση μεταξύ υπουργείου, κατασκευαστών κ.α.

ΟΤΕ: Αδύναμος παραμένει εκεί γύρω από τα 12 ευρώ και περιμένουμε σήμερα να δούμε πως θα κινηθούν οι αγοραστές με δεδομένο το καλύτερο κλίμα στην αγορά. Έκανε και πάλι πακέτο στο ξεκίνημα συνολικού όγκου 375 χιλ. τεμαχίων.

ΔΕΗ: Βρίσκει σε κάποιες αντιστάσεις και φαίνεται κάποιοι την παίζουν με χάρακες και μοιρογνωμόνια.

ΤΙΤΑΝ: Από τις μετοχές που δεν έχει ακολουθήσει την κίνηση της αγοράς αφού ήταν σε εξέλιξη η δημόσια πρόταση με σκοπό την αποχώρηση από το ΧΑ και την επιστροφή με τριπλή διαπραγμάτευση. Σήμερα κάτι κάνει στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο και απόσταση αγοραστή-πωλητή.

FOURLIS: Δεν ενθουσιαστήκαμε από τα αποτελέσματα και μας δίνουν ακριβό p/e οι εκτιμήσεις, αλλά από τον 25άρη είναι μέσα σε εκείνες τις λίγες που μας αρέσουν. Σε χαμηλότερα βέβαια επίπεδα αν γύριζε. Πιστεύουμε ότι η διοίκηση θα μπορέσει να βελτιώσει την κερδοφορία και τις ταμειακές ροές στα επόμενα τρίμηνα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η είσοδος στον FTSE micro cap θα φέρει εισροές περίπου 100 χιλ. τεμάχια υπολογίζεται. Άλλοι οι λόγοι βέβαια που την προτιμάμε, αλλά βλέπουμε μάχες και κάποιους να θέλουν να την κρατήσουν στα 2,50 ευρώ και κάτω.

Το παρατηρούμε συχνά το τελευταίο διάστημα σε αρκετές μετοχές, οπότε θέλει λίγο προσοχή, γιατί αυτή η τακτική άλλοι να την θέλουν πάνω και κάποιοι που την «παρακολουθούν» καιρό να τη θέλουν κάτω ή σταθερή μπορεί να φέρει μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα.

MODA BAGNO: Μαζί με Λανακάμ και Χαϊδεμένο ανήκουν στην τριάδα που εντόπισε η στήλη και διαπραγματεύονται φθηνότερα από την αξία των περιουσιακών στοιχείων αν αυτά τα ξεπουλούσε κάποιος. Ανοδικά και με καλό όγκο σήμερα η MONTA διαπραγματεύεται στα 0,63 ευρώ. Δεν έχει πάρει ανάσες ακόμα η μετοχή από το ράλι…

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στο 1 ευρώ αλλά με μικρό όγκο. Θέλουμε καλύτερη πορεία και καλύτερο όγκο για σερί συνεδριάσεων, όχι μία-δύο φορές.

ΛΥΚΟΣ: Ξανά στα υψηλά που έχει γράψει η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης