Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών για τον Αύγουστο 2019 - Στις 53,3 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Ενισχύθηκε ο κλάδος υπηρεσιών για τον Αύγουστο 2019 - Στις 53,3 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 50,6 μονάδες, έναντι 49,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Markit, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της συνολικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων για τον ίδιο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, έναντι 51,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο σύνθετος δείκτης PMI σημείωσε άνοδο κατά 1,3 μονάδες, στις 50,6 μονάδες συνολικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο υποδείκτης των νέων επιχειρήσεων ενισχύθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ άνοδο σημείωσε και ο υπδείκτη που σχετίζεται με την παραγωγή, αν και οι ρυθμοί ανόδου ήταν ηπιότεροι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες ήταν υποτονικός σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να αναμένουν μεγαλύτερη παραγωγή κατά τους επόμενους μήνες.
«Ο κλάδος υπηρεσιών στην Ιαπωνία ενισχύθηκε τον Αύγουστο, με την δραστηριότητα να αυξάνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δύο ετών», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θετικό σημάδι ενόψει της αύξηση στον φόρο καταναλωτή τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας ότι η ανθεκτικότητα που έχει παρουσιάσει η εγχώρια αγορά μέχρι στιγμής το 2019 έχει διατηρηθεί στο τρίτο τρίμηνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης