Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 6,5 ετών ο χρυσός, στα 1.555,9 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 6,5 ετών ο χρυσός, στα 1.555,9 δολάρια ανά ουγγιά
Σε υψηλό 6,5 ετών έκλεισε ο χρυσός
Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2013 έκλεισε σήμερα (3/9) η τιμή του χρυσού, με τα futures Δεκεμβρίου 2019 να ενισχύονται κατά 1,7% στα 1.555,9 δολάρια ανά ουγγιά.
Το «ασφαλές καταφύγιο» των επενδυτών δεν πτοήθηκε από την ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι του ευρώ, αλλά αντιθέτως ευνοείται από την αβεβαιότητα που προκαλούν οι νέοι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Κίνα, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν αργότερα εντός του μήνα για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε νέους δασμούς, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις ομάδες των δύο χωρών δεν έχουν καταλήξει ακόμα στην οριστική ημερομηνία κατά την οποία η αντιπροσωπεία της Κίνας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον.
Η αβεβαιότητα γύρω από την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έχει οδηγήσει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου, ενώ η έλλειψη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να στηρίξει περαιτέρω την τιμή του χρυσού κατά τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης