Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citi: Βασικό σενάριο οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία – Σημαντικός ο ρόλος του Corbyn

Citi: Βασικό σενάριο οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία – Σημαντικός ο ρόλος του Corbyn
Το σχόλιο της Citi για το Brexit
Η τελική έκβαση των πολιτικών εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτάται κατά πολύ από τη στάση που θα κρατήσει ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, αναφέρει σε σχόλιό της η Citi.
Τούτου λεχθέντος, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν ότι βασικό σενάριο αποτελεί η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν από την 31η Οκτωβρίου 2019, οπότε και λήγει η προθεσμία για συμφωνία με την ΕΕ στο φλέγον ζήτημα του Brexit.
Βέβαια, υπογραμμίζεται ότι υπάρχει μία πιθανότητα να μη διεξαχθούν απαραίτητα εκλογές πριν από τις 31 Οκτωβρίου, καθώς δεν αποκλείεται και νέα παράταση του Brexit.
Σε κάθε περίπτωση στις κάλπες θα έχουμε μία γνήσια αναμέτρηση των κομμάτων κατά της ΕΕ, δηλαδή των κυβερνόντων Συντηρητικών και του Brexit Party και του Εργατικού Κόμματος και των Φιλελευθέρων που στηρίζουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα με την επιλογή της παραμονής.
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προκηρύξει εκλογές για πριν από τις 31 Οκτωβρίου, όταν και εκπνέει η προθεσμία της χώρας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, βάσει της Πράξης Πάγιας Θητείας της Βουλής, κάτι τέτοιο απαιτεί στήριξη και από την αντιπολίτευση, σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης