Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχώρηση στις ευρωαγορές εν μέσω εξελίξεων στη Βρετανία και στο εμπόριο - Στο -0,36% ο DAX

Υποχώρηση στις ευρωαγορές εν μέσω εξελίξεων στη Βρετανία και στο εμπόριο - Στο -0,36% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,23%
Πιέσεις δέχθηκαν σήμερα 3 Σεοτεμβρίου τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία για το Brexit και της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, με τους δείκτες να υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε 0.36%% στις 11,910.86 μονάδες.
Image
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 0.19% στις 7,268.19 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0.49% στις 5.466,07 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0.25% στις 21.399,23 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 379,81 μονάδες.
Image
Το θρίλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζεται καθώς ο Boris Johnson έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία μετά την παραίτηση του βουλευτή του, Philip Lee. Έτσι οι πρόωρες εκλογές στο "νησί" είναι πολύ κοντά.
Η απόφαση του Lee συνδέεται με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να αναστείλει τις εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου κάτι αυξάνει τον κίνδυνο για no deal Brexit στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Image
Την ίδια ώρα συνεχίζεται το debate στο βρετανικό κοινοβούλιο, με τους αντάρτες βουλευτές, όμως, να μην έχουν αλλάξει την απόφασή τους να καταψηφίσουν την πρόταση Johnson.
Εφόσον οι βουλευτές επιτύχουν στη στόχευση και στη στρατηγική τους, τότε ο Johnson έχει διαμηνύσει πως θα καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, οι οποίες πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου.
Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο Boris Johnson όσο και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Michael Gove δήλωσαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι νεκρή, εάν περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, και προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους αντάρτες βουλευτές ότι μία συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, χωρίς βέβαια να καταφέρουν να πείσουν.
Image
Εν τω μεταξύ οι εντάσεις στον εμπορικό πόλεμο συνεχίζονται, καθώς από προχθές 1/9 ξεκίνησε η επιβολή νέων δασμών ΗΠΑ και Κίνας εκατέρωθεν. Ταυτόχρονα ο κατασκευαστικός κλάδος των ΗΠΑ σημείωσε συρρίκνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης