Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία ετοιμάζει πιστωτική γραμμή 15 δισ. δολαρίων για το Ιράν

Η Γαλλία ετοιμάζει πιστωτική γραμμή 15 δισ. δολαρίων για το Ιράν
Πιστωτική γραμμή για το Ιράν ετοιμάζει η γαλλία
Τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής ύψους 15 δισ. δολαρίων έως τα τέλη του έτους στο Ιράν έχει προτείνει η Γαλλία, υπό τον όρο βεβαίως η Τεχεράνη να συμμορφωθεί εκ νέου πλήρως με τα όσα προβλέπει η πολυμερής συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά της.
Αυτό μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δυτικές και ιρανικές διπλωματικές πηγές, που όμως διευκρινίζουν ότι για να προχωρήσει η κίνηση θα πρέπει να λάβει την έγκριση και της Ουάσιγκτον.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παλεύουν να διατηρήσουν εν ζωή την πολυμερή συμφωνία, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθεί επιβάλλοντας νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη, η οποία με τη σειρά της άρχισε πάλι τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, έχει εντείνει τις προσπάθειές του μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να επαναφέρει τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Στην πρόσφατη Σύνοδο του G7 δεν δίστασε να προσκαλέσει τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, σε μία κίνηση- έκπληξη.
Αρνητικός απέναντι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, αλλά θετικός απέναντι στην Ε.Ε. εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης