Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο "κόκκινο" η Wall Street λόγω εμπορικού πολέμου και δασμών - Στο -1,22% ο Dow, στο -0,9% ο S&P 500

tags :
Στο
Σημαντική πτώση για την Wall Street εν μέσω δασμών και συρρίκνωσης του κατασκευαστικού κλάδου.
Με σημαντική πτώση κινείται σήμερα 3 Σεπτεμβρίου το χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.
O Dow καταγράφει απώλειες 1,22% στις 26.048.29 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,9% στις 2.900 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,3% στις 7867 μονάδες.
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εντείνεται, καθώς από 1/9 έχουν τεθεί σε ισχύ οι νέοι δασμοί μεταξύ των δύο χωρών.
Οι δασμοί 15% που έχει επιβάλει ο Donald Trump στα κινεζικά προϊόντα έχουν αρχίσει να ισχύουν, όπως αντιστοίχως και οι κινεζικοί δασμοί στα πρoϊόντα των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα στις εισαγωγές πετρελαίου.
Παράλληλα, ο κατασκευαστικός κλάδος συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2016. Το Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM) δήλωσε ότι ο δείκτης του κλάδου μειώθηκε σε 49,1, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016.
Τεχνολογικές και κατασκευαστικές εταιρείες σημείωσαν επίσης υποχώρηση.
Η Caterpillar υποχωρεί 2,52%, ενώ η Boeing σημειώνει ισχυρή πτώση 3,25%.
Ομοίως και η μετοχή της Nvidia (-1,82%) καταγράφει υποχώρηση 1,54%, στις 18:30.
Βέβαια ο Donald Trump έστειλε θετικά μηνύματα, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο μέσω Twitter, αφήνοντας, όμως, και έμμεσες απειλές κατά του Πεκίνου.
Όπως ανέφερε «οι διαπραγματεύσεις μας με την Κίνα πηγαίνουν πολύ καλά. 
Αν και είμαι σίγουρος ότι θα τους άρεσε να διαπραγματευτούν με μία νέα κυβέρνησης, συνεχίζουν την πρακτική της «κλοπής» των ΗΠΑ (600 δις. δολάρια ετησίως), ενώ 16 μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα, στο οποίο υπάρχει αιμορραγία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. 
Σκεφτείτε τι θα γίνει στην Κίνα εάν κερδίσω ξανά.
Μία συμφωνία θα είναι πολύ πιο δύσκολη. 
Στο μεσοδιάστημα η αλυσίδα εφοδιασμού της Κίνας θα υποχωρήσει, ενώ θα χαθούν θέσεις εργασίας και χρήματα».
Οι επενδυτές έχουν επηρεαστεί και από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Brexit όπου τελικά παραμένει άγνωστο αν η Βρετανία θα οδηγηθεί σε εκλογές ή αν θα γίνει εν τέλει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

Πιέσεις στις ευρωαγορές με τα "βλέμματα" σε Brexit και εμπόριο

Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία για το Brexit και της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, με τους δείκτες να υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεδριάσεις. Πιο συγκεκριμένα στις 18:30:
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,33% στις 11.914 μονάδες. 
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 0,20% στις 7.267μονάδες. 
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,49% στις 5.466 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,20% στις 21.409 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης