Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 45 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 45 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης δραστηριότητας του κατασκευαστικού κλάδου θα αυξηθεί στις 46,5 μονάδες
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/9) στοιχεία της Markit, τα οποία δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI κατέγραψε περαιτέρω επιβράδυνση στις 45 μονάδες, έναντι 45,3 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, παραμένοντας για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα στοιχεία για την δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος στις 46,5 μονάδες.
Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δέκα ετών, την ίδια στιγμή που η παραγωγή του κλάδου υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, σημειώθηκε πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008.
«Η εγχώρια πολιτική αβεβαιότητα εξακολουθεί να συγκρατεί τον κατασκευαστικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο, με τους ερωτηθέντες της έρευνας να δείχνουν ότι οι καθυστερήσεις στις αποφάσεις για τις δαπάνες συνέβαλαν στη μεγαλύτερη πτώση των νέων εργασιών για πάνω από δέκα χρόνια», τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής οικονομικών της Markit, Tim Morre.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κατασεκυαστική δραστηριότητα στον τομέα εμπορικών κτηρίων μειώθηκε με απότομο και επιταχυνόμενο ρυθμό τον Αύγουστο, γεγονός που υπεραντιστάθμισε τους ηπιότερους ρυθμούς μείωσης στους τομείς κατοικιών και πολιτικών μηχανικών».
«Οι ανησυχίες για την ασθενέσθερη ζήτηση για νέα έργα οδήγησε σε πτώση της αισιοδοξίας των επιχειρήσεων του κλάδου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008», επεσήμανε ο κ. Moore, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί ένα πρώιμο μήνυμα ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται για μία παρατεταμένη επιβράδυνση, καθώς η έλλειψη νέων εργασίων αρχίζει να σφύγγει κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης