Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θετική η ΕΕ στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για το Brexit - Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση

Raab (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θετική η ΕΕ στα νέα σχέδια της κυβέρνησης για το Brexit - Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι το Λονδίνο δεν πρόκεται να καθυστερήσει το Brexit
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται θετική απέναντι στα νέα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (3/9) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Dominic Raab, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το Λονδίνο «προχωράει στις λεπτομέρειες» των σχεδίων με τις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο κ. Raab δήλωσε ότι «βρέθηκα την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ελσίνκι με τους υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και λαμβάνουμε μία θετική ανταπόκριση», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κόσμος θέλει να ακούσει περισσότερα, προχωράμε στις λεπτομέρειες του σχεδίου».
Παράλληλα, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να καθυστερήσει το Brexit, διευκρινίζοντας ότι «οι κατεργάρηδες του κοινοβουλίου» δίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση την αίσθηση ότι η αποχώρηση θα μπορούσε να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη παράταση για το Brexit», ανέφερε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε ότι η η Βρετανία παρουσιάζει αυτή την χρονική περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις λεπτομέρειες για τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν απέναντι στο ιρλανδικό backstop.
«Αυτό που μας κρατάει πίσω, το χειρόφρενο για το Brexit και την πορεία της χώρας μπροστά, είναι η παρατεταμένη αίσθηση στις Βρυξέλλες ότι ίσως οι κατεργάρηδες στο κοινοβούλιο θα οδηγήσουν στην καθυστέρηση ή την ακύρωση του Brexit», τόνισε ο κ. Raab.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης