Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» για τη στερλίνα κάτω από τα 1,2 δολ. - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2016

«Βουτιά» για τη στερλίνα κάτω από τα 1,2 δολ. - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2016
Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,1994 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων
Σημαντικές πιέσεις δέχεται η στερλίνα έναντι του δολαρίου, εν μέσω του πολιτικού χάους στη Βρετανία.
Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,1994 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων.

Image

Στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία επαναρχίζει σήμερα Τρίτη 3/9 τις εργασίες της πριν αυτές ανασταλούν και πάλι από τις 12/9, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα καθώς εκεί θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον της βρετανικής κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία του Boris Johnson αλλά σε μεγάλο βαθμό και η «τύχη» του Brexit.
Βρετανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης θα επιχειρήσουν να περάσουν νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στο σενάριο ενός άτακτου Brexit και που επί της ουσίας θα ακυρώνει τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού Boris Johnson, ο οποίος έχει διαμηνύσει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου είτε υπάρχει είτε όχι συμφωνία με τους Ευρωπαίους.
Η θέση αυτή του Johnson τον έχει φέρει σε ευθεία σύγκρουση με την πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Και ενώ έχουν απομείνει λιγότερες από 60 ημέρες από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, οι Βρετανοί βουλευτές θα επιδιώξουν σήμερα να ψηφίσουν αρχικά επί ενός σχεδίου που θα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας προκειμένου στη συνέχεια να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα εξαναγκάζει τον Boris Johnson να ζητήσει μια νέα τρίμηνη αναβολή της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου του 2020.
Tο ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,28% και διαμορφώνεται στα 1,0938 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 115,987 γεν, στο 0,9141 με τη στερλίνα και στο 1,0844 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,15% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 106,033 γεν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης