Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας - Στο +0,30% και τα 1.533,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας - Στο +0,30% και τα 1.533,95 δολ. ανά ουγγιά
Η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου περιορίζει τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (3/9) ο χρυσός, ανακάμπτοντας από την πτώση των προηγούμενων ημερών, στον απόηχο των νέων δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η Κίνα, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν αργότερα εντός του μήνα για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.533,95 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας εδραιωμένη πάνω από το «ψυχολογικό όριο» των 1500 δολ. ανά ουγγιά.
Ωστόσο, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ διαμορφώνεται σε υψηλά δύο ετών, και συγκεκριμένα στο +0,34% και τις 99,26 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε νέους δασμούς, οι οποίοι μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις ομάδες των δύο χωρών δεν έχουν καταλήξει ακόμα στην οριστική ημερομηνία κατά την οποία η αντιπροσωπεία της Κίνας θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον.
Η αβεβαιότητα γύρω από την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έχει οδηγήσει τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου, ενώ η έλλειψη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να στηρίξει περαιτέρω την τιμή του χρυσού κατά τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης