Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 2% για το αργό πετρέλαιο, στα 54 δολ. – Στα 57,8 δολ. έκλεισε το Brent

«Βουτιά» άνω του 2% για το αργό πετρέλαιο, στα 54 δολ. – Στα 57,8 δολ. έκλεισε το Brent
«Βουτιά» για το πετρέλαιο
Με σημαντική πτώση έκλεισαν σήμερα (3/9) οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς η νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων προκαλεί ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτές αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το Brent έκλεισε με πτώση 1,6%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,8 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -2,1% στα 53,9 δολ. ανά βαρέλι.
Ενδο-συνεδριακά, η πτώση άγγιξε ακόμη και το 4% για το αργό.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως κλιμακώθηκαν περαιτέρω, μετά την επιβολή δασμών 15% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων από την Ουάσιγκτον, και την επιβολή δασμών 5% με 10% σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων από το Πεκίνο.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τόνισε ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις αργότερα εντός του μήνα στην Ουάσιγκτον, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας διευκρίνησε ότι βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις σχετικά με το αν θα στείλει αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ.
«Το πετρέλαιο δυσκολεύεται να καταγράψει ουσιαστική άνοδο αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν υπάρχει πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες, δεν υπάρχουν συναντήσεις και τα στοιχέια από την Ασία είναι ασθενή», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην OANDA, Jeffrey Halley.
Όσον αφορά τον ΟΠΕΚ, η παραγωγή του Οργανισμού σημείωσε τον Αύγουστο την πρώτη της άνοδο κατά το τρέχον έτος, εν μέσω αυξημένης παραγωγής στο Ιράκ και τη Νιγηρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης