Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε στάση εργασίας 11:00 με 15:00 οι τραυματιοφορείς – Συγκέντρωση στο υπ.Υγείας

tags :
Σε στάση εργασίας 11:00 με 15:00 οι τραυματιοφορείς – Συγκέντρωση στο υπ.Υγείας
Οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50% υποστηρίζουν οι τραυματιοφορείς
Σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα Τρίτη 3/9 οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι για τις κενές οργανικές θέσεις.
Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που στηρίζει την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων, επισημαίνει ότι αντί για 5.000 τραυματιοφορείς, έως τον Ιούνιο 2019 υπηρετούσαν στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300.
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον Φεβρουάριο του 2020 λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους.
«Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία.
Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος», αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι η έλλειψή τους συμβάλλει «κατά πολύ στις πολύωρες αναμονές των ασθενών στα ΤΕΠ» και στις «τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν οι ασθενείς στα έκτακτα περιστατικά, οι οποίοι διακομίζονται υποβασταζόμενοι ή σε φορεία, καρότσια που μεταφέρουν οι συνοδοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης