Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αποπέμπει τον Davutoglu ο Erdogan – Αιτία οι επικρίσεις σε αποφάσεις του Τούρκου προέδρου;

Τουρκία: Αποπέμπει τον Davutoglu ο Erdogan – Αιτία οι επικρίσεις σε αποφάσεις του Τούρκου προέδρου;
Ο Davutoglu είχε επικρίνει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ για την απόφαση να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη
Την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Davutoglu από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος ύστερα από πεντάωρη συνεδρίαση και υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας σε πειθαρχικό κομματικό όργανο με την εισήγηση να διαγραφεί.
Η απόφαση αυτή έρχεται ύστερα από μια σειρά επικριτικών σχολίων του Davutoglu τόσο κατά του κόμματος όσο και κατά του Erdogan.
Ο Davutoglu είχε κατηγορήσει το ΑΚΡ ότι αποκλίνει από τους στόχους του, ενώ είχε επικρίνει την ηγεσία του διότι απαίτησε να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, όπου ηττήθηκε με οριακή διαφορά τον Μάρτιο από την αντιπολίτευση και υπέστη βαριά ήττα στις επαναληπτικές.
Παράλληλα ο Davutoglu είχε στηλιτεύσει την παύση τη 19η Αυγούστου τριών δημάρχων πόλεων της ανατολικής Τουρκίας — Ντιγιάρμπακιρ, Μάρντιν, Βαν — που ανήκουν όλοι στο κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών και την άσκηση διώξεων σε βάρος τους για υποτιθέμενους δεσμούς με τους κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.
Πέραν του Davutoglu προς διαγραφή οδεύουν άλλοι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με πηγή στο AKP.
Η απόφαση αναμένεται απλά να επικυρωθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης