Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gauke (Συντηρητικοί Μ. Βρετανίας): Θα ψηφίσω υπέρ νομοσχεδίου για να μπλοκάρω ένα άτακτο Brexit

Gauke (Συντηρητικοί Μ. Βρετανίας): Θα ψηφίσω υπέρ νομοσχεδίου για να μπλοκάρω ένα άτακτο Brexit
Απειλές για διαγραφές από το Συντηρητικό Κόμμα όσων βουλευτών ταχθούν εκτός κομματικής γραμμής
Την πρόθεση του να υπερψηφίσει νομοσχέδιο που θα αποτρέπει ένα άτακτο Brexit εκφράζει με άρθρο του στην εφημερίδα The Times ο βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, David Gauke, θέση που προκαλεί αναστάτωση στο εσωτερικό των Τόρις αλλά και της βρετανικής κυβέρνησης.
«Το εθνικό συμφέρον πρέπει να πρωτεύει.
Η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου θα πλήξει την ευημερία μας, την ασφάλειά μας και θα θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σήμερα θα ψηφίσω εναντίον της κομματικής γραμμής για πρώτη φορά τα τελευταία 14 και πλέον χρόνια που είμαι μέλος του κοινοβουλίου» υποστηρίζει ο Gauke.
Σημειώνεται πως σήμερα επαναρχίζουν οι εργασίες της βρετανικής Βουλής πριν διακοπούν εκ νέου στις 12/9.
Στο διάστημα αυτό βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνώντος κόμματος επιθυμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα αποτρέπουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να προχωρήσει σε μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Από την πλευρά του ο Johnson διαμηνύει πως όσοι ταχθούν κατά της κομματικής γραμμής θα διαγραφούν, γεγονός που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία που με τη σειρά του ανοίγει και το δρόμο για πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης