Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) πιέζει την Merkel να λάβει δραστικά μέτρα για το κλίμα

Ο Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) πιέζει την Merkel να λάβει δραστικά μέτρα για το κλίμα
Πιέσεις Scholz σε Merkel για δραστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Olaf Scholz παρότρυνε την Angela Merkel και το συντηρητικό CDU να υποστηρίξουν δραστικές ενέργειες για την προστασία του κλίματος, προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εγερθούν ερωτήματα σχετικά με τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Τα μέλη του SPD και το CDU θα συναντηθούν για να προετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την προστασία του κλίματος, που όμως είναι πιθανό να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.
"Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο άλμα στην πολιτική για το κλίμα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ηγούμαστε της χώρας", δήλωσε o Scholz στο Der Spiegel. Μίλησε για την αναγκαιότητα να αλλάξει η οπτική πάνω στο ζήτημα και να τολμήσει η κυβέρνηση να κάνει κάτι ριζοσπαστικό.
Το πακέτο προστασίας του περιβάλλοντος πιθανότατα θα περιλαμβάνει έναν μηχανισμό περιορισμού των εκπομπών ανθράκων και μάλλον θα υπάρχει μέριμνα για προστασία των χαμηλότερων εισοδημάτων από τα μέτρα αυτά.
Εν τω μεταξύ οι κυβερνητικοί εταίροι βιώνουν τριγμούς μετά την απρόσμενη ισχυροποίηση του ακροδεξιού AfD στις τοπικές εκλογές στην Σαξονία και το Βρανδεμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης