Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι 10 νέες μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Αθήνα

Οι 10 νέες μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Αθήνα
Ποιές εταιρείες αφορά
Mε ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα καθώς ήδη στα σκαριά βρίσκεται η προσθήκη πάνω από 10 νέων μονάδων μέσα στο προσεχείς μήνες.
Ήδη μέσα  στο φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πεντάστερο ξενοδοχείο της Ιντρακατ δυναμικότητας 45 δωματίων στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 5 το οποίο έχει νοικιάσει από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2017 ο όμιλος είχε προχωρήσει σε σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείου Στρατού για την εκμίσθωση του τριώροφου διατηρητέου κτηρίου, επιφάνειας 4.160 τ.μ.
Ήταν μια κίνηση που, σύμφωνα με τους επικεφαλής της εισηγμένης, στηρίχθηκε στα σημάδια ανάπτυξης που παρουσιάζει η τουριστική αγορά της πρωτεύουσας και στην αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες.
Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40 χιλ. ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την μετατροπή από κτίριο γραφείων σε τετραστερο ξενοδοχείο, του ακινήτου επί των οδών Πειραιώς 10 και Zήνωνος.
Η επένδυση είναι 4,15 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία CTY Group Επενδυτική ΑE.
Στον όμιλο Fattal Hotels LTD, ισραηλινών συμφερόντων πέρασε το ακίνητο που στέγαζε το ξενοδοχείο Εσπέρια στο κέντρο της Αθήνας.
Το ακίνητο, επί των Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, συνολικού εμβαδού 12.235,52 τ.μ., μισθώθηκε για χρονικό διάστημα 30 ετών, με δικαίωμα παράτασης για άλλα 10 χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός όμιλος υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, στη διαγωνιστική διαδικασία, με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 95,8 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο επενδυτής θα προχωρήσει σε εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης των χώρων του ακινήτου, το οποίο θα επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και το επόμενο Mοxy στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, επί της οδού Σταδίου 2, από την Dimand.  
Το ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί συνιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών.
Η Dimand πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό και μίσθωσε το κτίριο για τα επόμενα 50 χρόνια (25+25), αντί ενός μηνιαίου τιμήματος της τάξης των 58 χιλ. ευρώ περίπου, υπομισθώνοντάς το εν συνεχεία στη Marriot.
Mέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το πεντάστερο ξενοδοχείο της CocoMat Athens BC με 90 δωμάτια κάτω από την Ακρόπολη, ενώ μλεσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Τιτάνια, στο κέντρο της Αθήνας, από τον βρετανικό επενδυτικό όμιλο «London And Regional Properties».
Τέλος σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες από την Λάμψα για τη λειτουργία το έτος 2020 του ξενοδοχείου King’sPalace δυναμικότητας 383 κλινών στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα.
Τη διαχείριση της μονάδας θα αναλάβει η MGallery του γαλλικού ομίλου AccorHotels.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης