Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωσαν οι τράπεζες, ξεχώρισε η ΔΕΗ

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωσαν οι τράπεζες, ξεχώρισε η ΔΕΗ
ΑΓΟΡΑ: Υποχώρησε αλλά κάπως ήταν και αναμενόμενο μετά από την πορεία των προηγούμενων συνεδριάσεων και ειδικά λόγω της κίνησης που είχαν κάνει οι τράπεζες. Χαμηλός ο τζίρος με το ενδιαφέρον να μονοπωλεί η ΔΕΗ. Οι επενδυτές ψάχνουν το turnaround στόρι και όπου βλέπουν ότι υπάρχει πιθανότητα, τοποθετούνται.

ΔΕΗ: Η μετοχή ξεχώρισε στη σημερινή συνεδρίαση και βοήθησε λίγο και τη γενικότερη εικόνα. Όσα βγαίνουν προς τα έξω και έχουν να κάνουν με κινήσεις που βοηθούν ρευστότητα αλλά και αυτό που κυρίως θέλει η αγορά όπως συμμάζεμα, ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία.

Με την αύξηση των τιμολογίων και τις άλλες παρεμβάσεις, όπως τις εκπομπές ρύπων, δίνουν ώθηση στη μετοχή. Θέλει η αγορά συμμάζεμα και στα κόστη, όπως στο σύνολο των αμοιβών.

Διαγραμματικά έγραψε και νέο υψηλό 19 μηνών και έσπασε ανοδικά μία αντίσταση που είχε λίγο πάνω από τα 2,90 ευρώ. Η επόμενη αντίσταση είναι στα 3,35 ευρώ. Κλείσιμο στα 3,0840 ευρώ με άνοδο 11,34% και όγκο 1,9 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες σημαντικές Πειραιώς και Εθνική και με μικρότερες Alpha Bank και Eurobank. Θεωρούμε λογική την υποχώρηση. Είναι μεγάλη η κίνηση από τα πρόσφατα χαμηλά και περιμέναμε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πως όσοι μπήκαν χαμηλά θα έπαιρναν κάποια από τα κέρδη τους.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Εντολή αγοράς μεγάλη στα 3,30 ευρώ, σημείο στο οποία πριν μέρες έβγαιναν αρκετά χαρτιά, αλλά σήμερα χαμηλό στα 3,36 ευρώ. Δεν έδωσαν καθόλου κομμάτια χαμηλά. Ο όγκος ίσα που ξεπέρασε τα 2 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Στις 3/9 δημοσιεύει αποτελέσματα και την επόμενη μέρα θα γίνει ενημέρωση των αναλυτών. Σύμφωνα με τη Beta στο δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις αναμένεται να ενισχυθούν 4,4% και να ανέλθουν στα 110,55 εκατ. ευρώ, τα συγκρίσιμα EBITDA στα 10,18 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 10,77% και τα καθαρά κέρδη στα 3,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 33%.

Σε επίπεδο εξαμήνου θα εμφανίσει κέρδη 0,27 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 29,5%. Η Beta έχει δώσει σύσταση υπεραπόδοσης και τιμή στόχο τα 7,57 ευρώ. Η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2019 17,2 φορές και αυτά του 2020 14,7 φορές.

CENTRIC: Εμφανέστατη η προσπάθεια η μετοχή να μην πάει πάνω από τα 0,2550 ευρώ. Τεράστιος ο όγκος σήμερα στη μετοχή και ενώ προσπάθησε για υψηλότερα κάποιοι έβαλαν φρένο δυνατό. Όμως και ο αγοραστής δεν τα πήγε άσχημα.

Λίγο πριν τις δημοπρασίες μία ανοικτή εντολή πήγε τη μετοχή στα 0,25 ευρώ με τον συνολικό όγκο να αυξάνεται στις 645 χιλ. τεμάχια. Μετά μπήκαν εντολές χαμηλότερα με αποτέλεσμα να κλείσει στα 0,2440 ευρώ και με συνολικό όγκο 678 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Ανακωχή φαίνεται πως έκαναν σήμερα αγοραστές και πωλητές. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών χωρίς τις δυνατές πωλήσεις ή αγορές των προηγούμενων. Πέριξ των 12,08 ευρώ γινόταν η κίνηση, αλλά έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας και στα 12,04 ευρώ με συνολικό όγκο μόλις 183 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Δεν ειπώθηκε κάτι νέο στην τηλεδιάσκεψη που η διοίκηση άφησε τους δημοσιογράφους να ακούσουν σε αντίθεση με την ΤΕΝΕΡΓΑ που κάποιοι κοιτάνε τι κάνει η Μέκκα!! Επανέλαβε εκτίμηση για EBITDA και μάλλον είπε θα τα ξεπεράσει, ενώ διατήρησε την εκτίμηση για επενδύσεις.

Έγιναν κάποιες κινήσεις συγκράτησης και η διοίκηση είναι ικανοποιημένη και δε βιάζεται να πουλήσει άλλα περιουσιακά στοιχεία. Θα πρέπει να δούμε πάντως το δεύτερο εξάμηνο αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει με το ύψος της καθαρής θέσης που τώρα είναι αρνητική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης