Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γκότσης (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Στη διαχείριση των οικονομικών πρυτάνευσε η αρχή της "μηδενικής σπατάλης"

Γκότσης (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς): Στη διαχείριση των οικονομικών πρυτάνευσε η αρχή της
Ευχαριστήρια επιστολή στους εργαζόμενους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε ο Χαράλαμπος Γκότσης.
Ευχαριστήρια επιστολή στους εργαζόμενους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος, Χαράλαμπος Γκότσης.
Ο κ. Γκότσης αποχωρεί μετά από τέσσερα χρόνια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς λήγει η θητεία του. Στην επιστολή του ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την αποτελεσματική διαχείριση των υποθέσεων, η οποία βασιζόταν στην εφαρμογή της νομοθεσίας. Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή του ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της χώρας.

"Αγαπητοί Συνάδελφοι! 

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια ευθύνης στη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κλείνει με τη λήξη της θητείας του Διοικητικού μας Συμβουλίου ένας σημαντικός κύκλος για μένα, ίσως ο πιο ενδιαφέρων της επαγγελματικής μου ενασχόλησης. Έτσι, στη μεστή ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία, προστέθηκε και μια εξίσου πλούσια σε εμπειρίες εποπτική εμπειρία.

Στην Επιτροπή γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, άξιους επαγγελματίες, άρτιους επιστήμονες, αφοσιωμένους στο καθήκον. Μαζί μοιραστήκαμε τις επιτυχίες αλλά και τις στενοχώριες, το όραμα της δημιουργίας μιας σύγχρονης κεφαλαιαγοράς, εμπλουτίζοντάς την με νέες υπηρεσίες και προϊόντα, τις προκλήσεις μέσα από δύσκολες συνθήκες να ανταποκριθούμε στο χρέος μας, διαφυλάττοντας το κύρος και την αξιοπιστία ενός κορυφαίου θεσμού για τη χώρα μας, μιας Ανεξάρτητης Αρχής, που είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Με μοναδικό μου κίνητρο τη διάθεση για προσφορά, με σεβασμό στους ανθρώπους της αγοράς, επιχειρηματίες και στελέχη, πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια με οδηγό την αξιοκρατία, τη συλλογικότητα και την εντιμότητα. Την αποτελεσματικότητα του έργου μας τελικά, η οποία αποτυπώνεται στις αποφάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, την πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό το καθόλα άξιο προσωπικό της Επιτροπής. Το πρώτο συνεπώς μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανήκει στα στελέχη της Επιτροπής που σε μια μεστή από γεγονότα περίοδο, οικονομικά και εποπτικά, έβαλαν πλάτη, με αποτέλεσμα η Διοίκησή  μας να ολοκληρώσει όλες τις μεγάλες αλλά και τις περισσότερες από τις μικρότερες υποθέσεις.
Οδηγός μας στην εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος, ήταν πάντα η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας για την κεφαλαιαγορά, των αποφάσεων και κανόνων λειτουργίας της Επιτροπής καθώς και η συνείδησή μας.

Πήραμε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς, όχι μόνο δικιάς μας έμπνευσης αλλά αποδεχόμενοι και προτάσεις στελεχών της αγοράς, αρκεί να προωθούσαν το γενικότερο συμφέρον. Με τη συστηματική συμμετοχή στη συνέχεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής προωθήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και έγιναν νόμοι του κράτους.

Στη διαχείριση των οικονομικών της Επιτροπής πρυτάνευσε η αρχή της "μηδενικής σπατάλης". Παρά τις αυξημένες ανάγκες για ανελαστικές δαπάνες καταφέραμε όλα τα χρόνια να τις συγκρατήσουμε στο ίδιο ύψος και να παραδώσουμε ένα απόθεμα ρευστότητας της τάξεως των 45,5 εκ. Ευρώ έναντι 37,1 εκ. που παραλάβαμε.

Για τη στήριξή σας στο έργο που επιτελέσαμε καθώς και για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στη συνεργασία μας, σας ευχαριστώ όλους θερμά. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου του οποίου η συμβολή στη διαμόρφωση των αποφάσεων ήταν καθοριστική, με αποτέλεσμα όλες μας οι αποφάσεις να έχουν ληφθεί ομόφωνα. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αρμονική μας συνεργασία τους δύο Αντιπροέδρους τον κ. Τρουλινό και τον κ. Αυλωνίτη, που ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποτελούσαμε την πρώτη δύναμη κρούσης σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Στους καθόλα άξιους αυτούς συνεργάτες μου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια του επαγγελματικού τους βίου. Επίσης, εκτιμώ βαθύτατα τη συμβολή της γεν. Διευθύντριας κας Μπακατσέλου, που ως νομικός ήταν πολύτιμος συνεργάτης των τριών οικονομολόγων της Εκτελεστικής.

Κλείνοντας δεν θα ήθελα να παραλείψω μια μικρή έστω αναφορά σε ζητήματα που ταλάνισαν την Επιτροπή μας με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία μας άσκησαν κριτική για συγκεκριμένες υποθέσεις, στην επιεικέστερη εκδοχή τους επειδή αγνοούσαν τις διαδικασίες και το πλαίσιο της νομοθεσίας με το οποίο ενεργούμε. Είμαι περήφανος για την ταχύτητα, την πληρότητα και την αποτελεσματικότητα, με την οποία οι υπηρεσίες της Επιτροπής αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετώπισε αυτές τις περιπτώσεις. Στη διεθνή εμπειρία είναι δύσκολο να βρει κανείς μεγάλες υποθέσεις που η έρευνα να ολοκληρώθηκε μέσα σε μερικούς μήνες και όχι σε κάποια χρόνια. Αυτό,  όχι βέβαια λόγω ανεπάρκειας, αλλά λόγω της πολυπλοκότητας των υποθέσεων.

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και υπό τη νέα Διοίκηση με τη δική σας συμβολή, θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό  και την ενδυνάμωση της εθνικής μας οικονομίας. 
Προσωπικά, θεωρώ ότι υλοποίησα ένα μέρος τουλάχιστον από τους στόχους που έθεσα αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση. Όμως, η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο υπάρχει από όποιο μετερίζι και να βρεθώ, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και στα παιδιά μας ένα μικρό έστω λιθαράκι.

Σας εύχομαι κάθε καλό σε προσωπικό επίπεδο και πολλές επαγγελματικές επιτυχίες για την πρόοδο της Επιτροπής μας, την οποία αξίζει να υπηρετούμε!

Χαράλαμπος Γκότσης"

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης