Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 7 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 47,4 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά 7 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 47,4 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του βρετανικού μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/9) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,4 μονάδες, έναντι 48 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί επιτάχυνση στις 48,4 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες υποχώρησε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών, γεγονός που οδήγησε σε συρρίκνωση του όγκου παραγωγής των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, η Markit αναφέρει ότι η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit είχε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πτώση του επιχειρηματικού κλίματος, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Όσον αφορά την απασχόληση του μεταποιητικού κλάδου στη Βρετανία, ο υποδείκτης κατέγραψε επίσης σημαντική πτώση, υποχωρώντας σε χαμηλά άνω των έξι ετών.
«Οι προοπτικές αποδυναμώθηκαν καθώς οι διάφορες δυσκολίες που πλήττουν τον κλάδο οδήγησαν στην πτώση της επιχειρηματικής αισιοδοξίας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η ζήτηση προς τις εγχώριες και τις εξωτερικές αγορές αποδυναμώθηκε τον Αύγουστο, με τις νέες εξαγωγικές επιχειρήσεις να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά ετών».
Ο διευθυντής της Markti υπογράμμισε ότι «η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση ήταν ο βασικός παράγοντας που επιβάρυνε τις νέες εργασίες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «υπήρξε επίσης ένας περαιτέρω αντίκτυπος από ορισμένους πελάτες της ΕΕ που κατευθύνουν τις αλυσίδες εφοδιασμού μακρία από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης