Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Aberdeen Investments: Το ΔΝΤ θα δώσει τη δόση των 5,4 δισ. δολ. στην Αργεντινή – Δεν θα την αφήσει να καταρρεύσει

tags :
Aberdeen Investments: Το ΔΝΤ θα δώσει τη δόση των 5,4 δισ. δολ. στην Αργεντινή – Δεν θα την αφήσει να καταρρεύσει
Το ΔΝΤ επικοινωνιακά δεν θα θέλει να είναι αυτό που θα ρίξει τη χώρα στο απόλυτο χάος
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιθανότατα θα δώσει τη δόση των 5,4 δισ. δολαρίων στην Αργεντινή, αργότερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την εκτίμηση του James Athey, της Aberdeen Standard Investments.
Και αυτό διότι δεν θέλει να είναι αυτό που θα ρίξει τη χώρα στο απόλυτο χάος, πρόσθεσε ο ίδιος, σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Η Αργεντινή μετά το σοκ της 9ης ουσιαστικά χρεοκοπίας που οδηγήθηκε η χώρα στις 30 Αυγούστου 2019 απόρροια της αποτυχίας του ΔΝΤ και της πολιτικής του Προέδρου Mauricio Macri, αντιμετωπίζει επιτακτικά ένα μεγάλο πρόβλημα την εξάντληση των χρημάτων....και λόγω αυτής της νέας εξέλιξης κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα επέβαλλαν κεφαλαιακούς ελέγχους στο pesos το εθνικό νόμισμα της χώρας.
Εν τω μεταξύ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος η Franklin Templeton που διατηρεί μεγάλη θέση σε ομόλογα Αργεντινής να προβεί σε εκκαθάριση της θέσης αυτής προκαλώντας domino effect στις αγορές ομολόγων των αναδυόμενων αγορών - η Ελλάδα είναι αναδυόμενη αγορά -
Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής έχει δαπανήσει σχεδόν 1,5 δισεκ. δολ για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση σε αμερικανικά δολάρια από τα μέσα Αυγούστου 2019 ή περίπου το 10% των καθαρών συναλλαγματικών αποθεμάτων της.
Προσεχώς θα εξαντλήσει τα καθαρά συναλλαγματικά αποθέματά της μέσα στον Σεπτέμβριο εάν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό.
Έτσι η Αργεντινή έχει μια επιλογή ή η κυβέρνηση να δει το νόμισμα το pesos να εξελίσσεται στο επόμενο Bolivar ή να εξαντληθούν τα συναλλαγματικά διαθέσιμα το προσεχές διάστημα.
Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής επέβαλλε κεφαλαιακούς ελέγχους την στιγμή μάλιστα που το ΔΝΤ προσπαθεί να διασώσει ένα αφερέγγυο κράτος.
Παρεμπιπτόντως, χωρίς τα δάνεια του ΔΝΤ, η Αργεντινή θα είχε εξαντλήσει τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα μέχρι τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης