Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williamson (υπ. Παιδείας): Να αποπεμφθεί όποιος Συντηρητικός βουλευτής ψηφίσει κατά της κυβέρνησης

Williamson (υπ. Παιδείας): Να αποπεμφθεί όποιος Συντηρητικός βουλευτής ψηφίσει κατά της κυβέρνησης
Όποιος ψηφίσει κατά, υπομονεύει τη διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού είπε ο Williamson
Την απειλή του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson ότι όποιος βουλευτής των Συντηρητικών ψηφίσει κατά της κυβέρνησης όσον αφορά το Brexit θα πρέπει να αποπεμφθεί από το κόμμα υπερασπίζεται ο υπουργός Παιδείας της Μ. Βρετανίας, Gavin Williamson.
«Όποιος ψηφίζει κατά της κυβέρνησης λαμβάνει μια θέση στην οποία ψηφίζει για να υπονομεύσει την διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού» είπε μιλώντας στο ITV ο Williamson.
«Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ σοβαρά αυτό και τις συνέπειές του.
Πιστεύω ότι αν αυτοί (η κυβέρνηση) θεωρήσουν ότι είναι αρκετά σοβαρό, ότι υπονομεύει τη θέση του έθνους και τη θέση του πρωθυπουργού, αν λάβουν αυτήν την απόφαση θα είναι η σωστή απόφαση.
Αν αυτό είναι απαραίτητο» υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας της Μ.Βρετανίας.
Σημειώνεται πως υψηλόβαθμη πηγή από το γραφείο των στελεχών των Συντηρητικών που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας στο κοινοβούλιο — τους λεγόμενους whips — δήλωσε στους βουλευτές ότι δεν θα τους επιτραπεί να είναι υποψήφιοι του Συντηρητικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές ή να παραμείνουν τώρα στις τάξεις του κόμματος στο κοινοβούλιο αν ψηφίσουν κατά της κυβέρνησης όσον αφορά το Brexit.
«Το μήνυμα προς τους βουλευτές των Συντηρητικών είναι πολύ απλό.
Εάν δεν ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης αύριο Τρίτη θα καταστρέψουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και θα παραδώσουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου στον Jeremy Corbyn» αναφέρει η εν λόγω πηγή.
Η μάχη για το Brexit εισέρχεται αυτή την εβδομάδα στην τελική του ευθεία καθώς βουλευτές από όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα θα αναζητήσουν τρόπους προκειμένου να αλλάξουν το νόμο ή την κυβέρνηση στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Johnson να οδηγήσει την χώρα σε μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς να έχει επέλθει προηγουμένως συμφωνία.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Boris Johnson διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μόλις μιας έδρας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης