Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται βραχυπρόθεσμα κέρδη

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται βραχυπρόθεσμα κέρδη
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση με την αγορά να διορθώνει μετά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τα κέρδη στις τράπεζες είναι αξιόλογα στις τελευταίες συνεδριάσεις και είναι αναμενόμενο κάποιοι να θέλουν να κατοχυρώσουν. Βέβαια βλέπουμε λίγη υπερβολή μετά τα πρώτα 20 λεπτά.

Δημοσίευσαν και αποτελέσματα οι τράπεζες επομένως υπάρχει μία εικόνα για αυτές. Τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εταιρείες που ανακοινώνουν στις επόμενες μέρες και σε αυτές που ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Eurobank Equities τα αποτελέσματα δευτέρου της Eurobank ήταν ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών (καθαρά κέρδη 63 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν 32 εκατ. ευρώ), ενώ της Τράπεζας Πειραιώς ήταν οριακά χαμηλότερα (20 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν 28 εκατ. ευρώ).

Οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν άνω του 2% συμβάλλοντας στην υποχώρηση της αγοράς κατά περίπου 1%. Ο τζίρος στα πρώτα λεπτά είναι χαμηλός. Η Πειραιώς καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

ΟΤΕ: Παραμένει πάνω από τα 12 ευρώ παρά τη διόρθωση της αγοράς. Στα 12,09 ευρώ με απώλειες 0,41% και χαμηλό όγκο συναλλαγών σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις όπου βλέπαμε τα χαρτιά να βγαίνουν με τα.. καράβια. Θεωρούμε πως μετά το σημαντικό μάζεμα που έγινε έχει ένα περιθώριο ανόδου.

INTRALOT: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα αν και δεν νομίζουμε πως οι αναλυτές που την παρακολουθούν περίμεναν κάτι διαφορετικό. Αδύναμα τα χαρακτηρίζει ο αναλυτής της IBG τα αποτελέσματα και η τελική γραμμή ήταν χειρότερη από την εκτίμησή του. Η στήλη κοιτάζει την καθαρή θέση η οποία είναι πλέον αρνητική στο σύνολό της. Με βάση τα ετήσια αν έχει την ίδια εικόνα μπαίνει επιτήρηση.

Τα αποτελέσματα δεν άρεσαν όπως φαίνεται στην αγορά και η μετοχή υποχωρεί 4% με όγκο 237 χιλ. τεμάχια και ενώ δεν έχουν περάσει 20 λεπτά συνεδρίασης.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνεχίζεται βλέπουμε εδώ το μάζεμα και υπάρχουν εντολές στα 2,16 ευρώ με τη μετοχή να υποχωρεί οριακά και να έχει κάνει όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Δεν χρειάζεται κυνήγι.

ΑΔΜΗΕ: Με όγκο υποχωρεί 2%.

MERMEREN: Ούτε το δεύτερο τρίμηνο ήταν καλό. Θυμίζουμε πως ανταγωνιστής εισηγμένος είχε αναφέρει πως στο δεύτερο τρίμηνο η εικόνα ανακάμπτει και καλύπτει την απώλεια του πρώτου. Εδώ δεν το είδαμε. Και το δεύτερο τρίμηνο ήταν πτωτικό. Πήγε βέβαια καλύτερα από το πρώτο αλλά ο τζίρος και τα κέρδη είναι χαμηλότερα. Το δε μεικτό περιθώριο κέρδους σημείωσε νέα αύξηση.

CENTRIC: Με μεγάλο όγκο στο ξεκίνημα και καλή άνοδο. Η εισηγμένη διαθέτει ισχυρό ταμείο και η νέα δραστηριότητα θεωρούμε ότι έχει καλές προοπτικές. Επιπλέον το μικρό ξενοδοχείο στη Μύκονο έχει καλές πληρότητες, λειτουργεί φέτος από την αρχή και με πολλές παροχές. Στα 0,2460 ευρώ και το +4,24%.

ΑΒΑΞ: Υποχωρεί με όγκο 114 χιλ. τεμάχια και βρίσκεται στα 0,7070 ευρώ με απώλειες 6,7%. Η αποτίμηση στα 55 εκατ. ευρώ. Νέα γενική συνέλευση είδαμε για την αύξηση. Περιμένουμε…

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Προσέχεται η μετοχή ξανά και έχει δυνατούς αγοραστές εδώ και μέρες. Στα 0,9580 ευρώ με όγκο 14 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 38,5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης